№10/1

Місцеве самоврядування, жовтень, 2018/№ 10/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Участь прокурора в суді: чи погоджуватись на представництво? 14.10.2014 було прийнято Закон України від 14.10.2014 № 1697-VII «Про прокуратуру», яким повноваження прокурора значно змінено, у тому числі щодо представництва інтересів держави чи особи у суді та щодо здійснення нагляду за діяльністю ОМС. Разом із тим практика поки що показує, що прокуратура всіма силами бажає за собою залишити зазначені повноваження та під надуманими приводами й далі намагається «втручатися» в діяльність відповідної ради. Пропоную сьогодні розібратися із темою представництва.
  • Визнання недійсним та скасування розпорядження про приватизацію житла Деякі громадяни, вважаючи, що при проведенні приватизації відбулось порушення їхніх прав, через тривалий час після передачі житла у власність, звертаються до суду з позовами про визнання недійсним та скасування розпорядження про приватизацію житла. Підставами звернення можуть бути різноманітні порушення: від оформлення приватизації за підробленими документами до порушення прав інших осіб на приватизацію. Пропоную з боку відповідача у справі розглянути випадки не включення в приватизацію осіб, які на момент її здійснення були неповнолітніми, та з’ясувати, чи дійсно були при цьому порушені їх права та вимоги чинного законодавства.
  • Верховний Суд вирішив питання щодо належності та допустимості доказів Погодьтеся, що чи не найголовнішу роль у будь-якому судочинстві, будь то: адміністративне, господарське чи цивільне, відіграють докази. Наявність доказової бази чи її відсутність вливатиме на хід справи. Більше того, докази, які були зібрані у визначеному законом порядку, з точки зору їх належності та допустимості можуть мати вирішальне значення у справі. Отже, шановні юристи, в цій статті ми розглянемо два рішення ВС із цього приводу.
  • Зміна істотних умов праці чи зміна в організації виробництва і праці? КЗпП України містить різні підстави для звільнення працівника, кожна з яких може бути застосована в конкретній ситуації при дотриманні певних умов. Питому вагу трудових спорів у судах складають спори саме у зв’язку із оскарженням працівником підстав розірвання трудових відносин. У разі задоволення таких позовних вимог роботодавець визнається таким, що протиправно звільнив працівника, має поновити його на посаді та виплатити середньомісячний заробіток за весь час незаконного звільнення.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі