№1/1

Місцеве самоврядування, січень, 2019/№ 1/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система Зміни до процесуальних кодексів 2017 року передбачають запровадження та функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, яка розпочала свою роботу у тестовому режимі з 1 січня 2019 року. Що це за система та як це вплине на діяльність ОМС під час представництва в суді, давайте розбиратися.
  • Заміна боржника у зобов’язанні: визначаємо нюанси В юридичній практиці часто виникає необхідність заміни однієї зі сторін зобов’язання за бажанням учасників правовідносин. Законодавством передбачена можливість заміни як боржника, так і кредитора. Така заміна здійснюється за допомогою спеціального юридичного засобу. У цій статті ми розглянемо такий правовий механізм, як заміна боржника у зобов’язанні, та наведемо приклад однойменного договору.
  • Визначаємо належного відповідача у справах про спадкове майно Дуже часто спадкоємці у зв’язку з несвоєчасністю оформлення спадкових прав звертаються до суду із вимогами про визначення додаткового строку для прийняття спадщини. Відповідачами у таких спорах виступають спадкоємці, які прийняли спадщину, або територіальні громади в особі ОМС. З огляду на негативні наслідки, які очікують на всіх учасників процесу, у разі притягнення до участі у справі неналежного відповідача, ОМС повинні звертати увагу на те, чи є вони належними відповідачами, та перевіряти, чи можуть вони виступати як відповідачі в конкретній справі.
  • Визначення місця проживання дитини із бабусею за наявності батька Судова практика все частіше стала брати до уваги дійсні інтереси дитини та вивчати стосунки між батьками та дітьми в контексті найбільш привабливого варіанта саме для дитини, а не з огляду на пріоритетність прав батьків перед іншими родичами. Наразі вже багато випадків установлення реальних годин спілкування із дідусями та бабусями попри відмову батьків від такого спілкування, так само суди частіше розглядають альтернативні варіанти проживання дітей не з батьками, які не позбавлені батьківських прав, а з іншими родичами, які мають більш налагоджені стосунки з дітьми. Пропоную ознайомитись із обґрунтуванням одного з таких рішень.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі