№63

Податки та бухгалтерський облік, серпень, 2014/№ 63 Інші номери журналу ›
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
  • ПДВ: податкові накладні Фахівці редакції торкнулися таких питань, які хвилюють наших читачів: — що загрожує платнику податків, якщо номер ПН не збігається з порядковим номером у Реєстрі ПН; — що робити, якщо УР забули відобразити в Реєстрі ПН? — як відобразити в Реєстрі ПН покупку у неплатника ПДВ? — як заповнити графу 6 Реєстру ПН при постачанні неплатнику ПДВ? — яку одиницю виміру вказувати у гр. 5 ПН при постачанні рулонів?
  • ПДВ: Формування податкового кредиту та податкових зобов’язань Прочитавши розділ, Ви дізнаєтеся: — чи потрібно коригувати ПК при списанні кредиторської заборгованості; — які документи, крім ПН, підтверджують придбання послуги у вантажоперевізника — підприємця — платника ЄП; — як бути з ПДВ, якщо митна вартість товару вища від закупівельної вдвічі та вища за ринкову; — як виправити помилки в додатку Д5
  • Податок на прибуток: ЗЕД та операції у валюті Ви знайдете відповіді на такі запитання: — як обчислювати податок на репатріацію (15%) з посередницьких (агентських) послуг нерезидента? — за яким курсом визначати дохід від експортної операції зі 100% передоплатою? — які витрати при оформленні тимчасової митної декларації? — як визначитися з валютним курсом при купівлі валюти двічі на день? — чи є процентна позика поворотною фіндопомогою? — чи потрібно при складанні балансу проводити перерахунок валютної заборгованості засновника за рахунком 46 і рахунком 40?
  • Податок на прибуток: формування витрат Як розрахувати податок на прибуток, якщо собівартість послуг формується кілька періодів? Як комунальному підприємству враховувати кошти за комунальні послуги, надані до 01.01.2014 р.? Як правильно відобразити в податковому обліку вартість рекламних листівок, банерів (стендів), а також одягу для промоутерів, який виготовлявся безпосередньо для промоакцій? Чи повинен продавець ПММ видати видаткову накладну, якщо з ним попередньо був укладений договір і паливо відпускається за талонами?
  • Податок з доходів фізичних осіб Юрособа орендує приміщення під офіс у фізособи. Хто сплачує ПДФО з такого доходу: підприємство-орендар чи фізособа-орендодавець самостійно? Чи потрібно підприємству відображати виплачені суми орендної плати у формі № 1ДФ? Право на яку ПСП має працівниця, яка перебуває у шлюбі, утримує одну свою дитину та є матір’ю двох прийомних дітей?
  • Єдиний податок Комісія на продаж «з утриманням комісійних»: що з базою єдинника? Чи оподатковується ЄП компенсація від орендаря сум сплачених комунальних платежів? Єдиноподатник отримав валютну виручку від експортної операції. За яким курсом НБУ розраховувати і включати до «єдиноподаткового» доходу виручку?
  • Податок на прибуток: авансовий внесок Як зарахувати березневий аванс у декларації у квартальника?
  • Відносини з фізособами Які підтверджуючі документи потрібно мати підприємству при роботі з фізособами-підприємцями? Чи може підприємство укласти цивільно-правовий договір зі звичайною фізособою на ремонт комп’ютера?
  • Трудові відносини Працівник прийнятий на роботу з першого робочого дня місяця, але не з першого числа місяця (перший день припадає на вихідний). Місяць був повністю відпрацьований працівником. Чи включається такий місяць до розрахункового періоду, за який визначаються суми лікарняних, декретних і відпускних? Працівник був звільнений за прогули. У день звільнення він не з’явився за своєю зарплатою і вона була депонована. Минуло 3 роки, але зарплата так і не отримана. Як діяти підприємству? На скільки потрібно підняти зарплату, щоб уникнути нарахування індексації в майбутньому?
  • Готівковий обіг Чи потрібно виручку торгових точок проводити через касу підприємства, якщо така щоденна виручка здається прямо до банку? Директор зняв гроші з корпоративної картки для повернення поворотної фіндопомоги засновнику, але її не повернув, а приніс гроші до каси підприємства. Поворотну фіндопомогу повернули засновнику в кінці того ж робочого дня з каси. Чи потрібно оформляти авансовий звіт і як це зробити?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі