№66

Податки та бухгалтерський облік, серпень, 2014/№ 66 Інші номери журналу ›
  • Парламент ухвалив закон про ВЕЗ Криму
  • Офіційні курси іноземних валют
  • Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з бухгалтерського обліку Наказ Міністерства фінансів України від 14.07.2014 р. № 754 (витяг) Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 30.07.2014 р. за № 883/25660
  • Щодо обмеження готівкових розрахунків Лист Державної фіскальної служби України від 21.07.2014 р. № 25/6/99-99-22-06-03-15/415
  • Щодо коригування податкового кредиту з ПДВ Лист Міністерства доходів і зборів України від 12.05.2014 р. № 8239/6/99-99-19-03-02-15 (витяг)
  • Військовий збір: відповіді на найактуальніші запитання Запровадження нового тимчасового збору на військові потреби (далі — ВЗ) спричинило низку запитань та спорів серед бухгалтерів та аналітиків. Про це свідчать, зокрема, звернення на нашу «гарячу лінію». У статті «Військовий збір: найважливіше» (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2014, № 64, с. 17) ми висвітлили основні моменти, що стосуються порядку справляння нового збору. На продовження цієї теми сьогодні ми відповімо на не менш цікаві для бухгалтерської аудиторії запитання.
  • Військовий збір: «відповідальне» питання Знову на «порядку денному» військовий збір (ВЗ). Ми вже детально описали процедуру його адміністрування: платників, базу оподаткування, ставку, строки сплати (читайте про це в «Податки та бухгалтерський облік», 2014, № 64, с. 17). На с. 13 сьогоднішнього номера дали відповіді на «гарячі» запитання щодо його сплати. Неохопленим залишилося хіба що таке питання: що буде, якщо вчасно не сплатити ВЗ? Із ним і пропонуємо розібратися.
  • «Рецепти» від Мінфіну: курсовалютні та фінвитратні (коментар до наказу № 754) У цій статті ми прокоментували останні зміни, внесені наказом Мінфіну № 754* до нормативно-правових актів з бухгалтерського обліку. Стосуються вони переважно використання валютного курсу для оцінки інвалютних операцій та розрахунку курсових різниць, а також капіталізації фінансових витрат, які підлягають включенню до собівартості оборотних кваліфікаційних активів. Знайомтеся!
  • Повідомлення про об’єкти оподаткування, або Просто ф. № 20-ОПП Доволі часто ми не можемо збагнути, навіщо робляться ті чи інші речі. Можливо, саме до таких речей хтось відносить повідомлення про об’єкти оподаткування. Адже інформація про ці об’єкти так чи інакше наявна у податковій звітності платника. То, може, у цьому повідомленні має міститися якась додаткова інформація, яка не потрапила до звітності? Якого значення цьому повідомленню надають податківці і яка його роль — про це говоримо просто зараз.
  • Відпустка для догляду за дитиною до 3 років: що змінилося для працюючої жінки Віднедавна багато хто «тугіше затягнув паски». Не оминула ця доля й матусь. Їм з 1 липня 2014 року скасували виплату допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Хоча сума не така вже велика (мінімум — 130 грн.), для багатьох і вона мала значення в сімейному бюджеті. Зі скасуванням допомоги змирилися. Проте залишилися питання щодо трудових та соціальних гарантій у період відпустки для догляду. Що змінилося для працюючої жінки після скасування «дитячої» допомоги до 3 років? Давайте розбиратися.
  • Стежка держбюджетних новинок: крокуємо разом У всіх на вустах останні зміни до держбюджету. Винуватець один — Закон № 1622*. Його нововведення дійсно варті уваги: скасування перевірок контролюючих органів, примусові відпустки за свій рахунок для держслужбовців, очікування нового порядку індексації та навіть нові соцстандарти у разі введення воєнного стану. Перелік не повний. Як працювати із держбюджетними новинками? Читайте у статті.
  • Якщо податок недоплачено… Підприємство припустилося прикрої помилки: єдиний податок було помилково сплачено на 3 грн. менше, ніж зазначено в декларації. Ситуація нетипова, адже наш бухгалтер полюбляє «про всяк випадок» платити із запасцем… Та все ж: чим це загрожує підприємству і що робити?
  • Індексація заробітної плати за серпень і вересень 2014 року
  • Доходи за 2001 — 2014 рр. виплачено в серпні 2014 року: розраховуємо компенсацію
  • Питання контролю 90-денного строку за ЗЕД-розрахунками Передоплату за імпортний товар здійснено 02.04.2014 р., МД оформлено 27.06.2014 р., тобто з дотриманням 90-денного строку. Банк отримав електронний реєстр МД від митниці 02.07.2014 р. У банку сказали, що ми потрапили до списків порушників і відомості про нас передадуть до ДПІ. Які дії нам вчинити, щоб бути готовими до подальшого перебігу подій?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі