№55

Податки та бухгалтерський облік, липень, 2014/№ 55 Інші номери журналу ›
  • Перелік основних документів, що використовуються в тематичному номері ...
  • Помилки у виплатах працівникам: не образити б когось Життя не ідеальне. І ми також. У цьому причина більшості помилок. Від окремих помилок залежать долі людей… Помилки ж в обчисленні виплат працівникам мають не настільки масштабні наслідки, проте можуть завдати неприємностей. Тому пропонуємо вам дізнатися, як виправити помилки в разі неправильного нарахування сум зарплати, премії тощо. Детальніше розповімо, як донарахувати «забуту» суму.
  • «Усім сестрам по сережках» (донараховуємо зарплату) У разі якщо ви помилково не нарахували працівнику належну йому виплату, необхідно це виправити. Зробити це не становитиме особливих труднощів. На конкретній ситуації з’ясуємо, які кроки потрібно зробити.
  • Працівнику нарахували зайву суму — виправте свої помилки! Продовжуючи тему виправлення помилок у нарахуваннях, поговоримо про надмірно нараховані суми. Такі помилкові нарахування можна умовно розділити на лічильні і нелічильні помилки. Лічильні помилки передбачають неправильні обчислення сум, подвійне нарахування зарплати тощо. Такий поділ надано в п.п. 1 п. 24 постанови № 13. Давайте ж розберемося у нюансах виходу з таких ситуацій.
  • Виправляємо помилки у формі № 1ДФ: загальні правила Колись стародавній китайський мислитель і філософ Конфуцій сказав: «Єдина справжня помилка — не виправляти своїх минулих помилок». Починаєш розуміти мудрість цих слів у ситуації, коли раніше допущена помилка загрожує тепер істотними грошовими втратами. Про ціну помилки в Податковому розрахунку за формою № 1ДФ ми з вами говорили у статті «Податковий розрахунок за формою № 1ДФ: штрафувати не можна без штрафу» // «Податки та бухгалтерський облік», 2014, № 44, с. 10. Сьогодні розберемося з тим, як помилку правильно виправити.
  • ПДФО відображено правильно, а решту — не дуже: виправляємо помилки у формі № 1ДФ Заповнюючи Податковий розрахунок за формою № 1ДФ, підсвідомо основну увагу приділяєш саме правильному відображенню в ньому ПДФО (графи 4а і 4). Тому трапляється, що після подання цієї форми, знаходиш прикрі помилки, навіть скоріше описки, допущені при заповненні інших граф табличної частини розрахунку. Як їх виправити? Зараз розберемося на конкретних ситуаціях, з якими до нас зверталися читачі.
  • Помилки в сумі утриманого ПДФО: виправляємо в Податковому розрахунку Ви неправильно обчислили суму ПДФО чи вашу увагу відвернули під час заповнення Податкового розрахунку і в графах 4а і 4 форми № 1ДФ зазначені не зовсім ті цифри… Не засмучуйтеся, вихід є! Потрібно просто здійснити коригування раніше поданого Податкового розрахунку. Мета цієї статті — показати, як це зробити правильно. Традиційно тут використовуватимемо запитання наших читачів.
  • Помилки в пенсійних звітах і формі № Д4: види та загальні правила виправлення Ніхто не застрахований від помилок. Зрозуміло, що заклопотаний бухгалтер міг помилитися в непростому звіті з ЄСВ. Щоб правильно відкоригувати звіт, потрібно спочатку з’ясувати, до якого виду належить помилка. Із цим ми визначимося насамперед, а потім розберемося із загальними правилами виправлення.
  • Коли за паспортом Король, а за звітом — Кроль, або Виправляємо помилки в персональних даних З року в рік у «пенсійно-ЄСВшній» звітності стає все більше і більше граф та рядків, призначених для відображення інформації про фізосіб. Не секрет, що сьогоднішня форма № Д4 у багатьох бухгалтерів-новачків викликає благоговійний жах і мигтіння в очах. І дивлячись на неї, стає не зрозумілим, як же раніше наші пенсійники примудрялися нараховувати людям пенсію, не маючи всієї цієї «повноти» даних?! А ще міндоходівці міркують для зменшення витрат часу, пов’язаних із заповненням та поданням податкової звітності, «схрестити» зі звітом з ЄСВ Податковий розрахунок за формою № 1ДФ. Чи стане нам легше? Поживемо — побачимо! Але не забігатимемо наперед. Адже ця стаття якраз про зворотне — про те, як виправити помилки в персональних даних працівників у вже поданій звітності.
  • «Згадати все», або Доповнюємо таблицю 5 забутими відомостями Забули зазначити відомості про працівника в таблиці 5 додатка 4? Не біда! Цю неприємність можна легко виправити. Читаємо, як ☺.
  • Коли два по два — п’ять, або Виправляємо помилки в сумових показниках Цією публікацією ми завершуємо серію статей, присвячених порядку виправлення помилок у пенсійній та ЄСВшній звітності. У ній ми з вами розглянемо, як виправити помилку в базі справляння внеску та/або ставці внеску.
  • Самостійно виявляємо й виправляємо помилки у звіті за формою Ф4-ФСС з ТВП Неправильно заповнили звіт по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням? Помилилися в сумі лікарняних чи декретних? Давайте виправлятися!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі