№81

Податки та бухгалтерський облік, жовтень, 2014/№ 81 Інші номери журналу ›
  • Перелік основних документів, використаних у тематичному номері Шановні читачі! Багато запитань, що надходять до реакції, так чи інакше пов’язані із заповненням податкових накладних. І це цілком зрозуміло. По-перше, правила їх складання часто змінюються (тільки за період дії ПКУ Порядок складання ПН переписувався тричі). По-друге, самі податківці часто змінюють ними ж вигадану методику заповнення того чи іншого реквізиту цього документа. По-третє, — і це, мабуть, найголовніше, — прискіпування перевіряючих не знають меж. Запитання може виникнути з будь-якого приводу, починаючи від того, як у «шапці» зазначено дату наказу, який затвердив форму ПН, та закінчуючи складними правилами заповнення номенклатури і коду УКТЗЕД у разі постачань товарів з імпортних комплектуючих. Як бачимо, запитань більше ніж досить. І відповіді на них умістити в обсяг одного номера важко. Саме тому ми вирішили розподілити їх на два тематичні випуски. Перший ви тримаєте в руках, а другий отримаєте в наступний четвер. У сьогоднішньому номері ми обговоримо основні правила виписування податкової накладної, докладно розглянемо заповнення кожного реквізиту, а також приділимо увагу реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних. У наступному номері читайте про складання розрахунку коригування, специфічні ситуації, пов’язані зі складанням ПН, і ті нововведення, які чекають на нас у найближчому майбутньому.
  • Хто, кому, коли та як (основні правила складання податкової накладної) Так уже складено законодавство, що уважно аналізувати потрібно кожне слово, кожну літеру. Найтривіальніші ситуації, з якими ми стикаємося щодня, тільки на перший погляд здаються нам простими. Насправді — крок убік, і перед нами з’являються питання, вирішити які не так уже й просто. При складанні податкових накладних таких питань безліч. Саме такі питання ми розглянемо в цій публікації. Не залишаться поза увагою і загальні питання оформлення податкових накладних.
  • Заповнення реквізитів заголовної частини податкової накладної Питання заповнення реквізитів податкової накладної ми не раз висвітлювали на сторінках нашої газети. Та все-таки ця тема, як і раніше, хвилює наших читачів. Сьогодні ми приділимо увагу всім без винятку реквізитам податкової накладної, розглянемо порядок їх заповнення у світлі останніх роз’яснень контролерів та проілюструємо все це на конкретних прикладах.
  • Заповнення реквізитів табличної частини податкової накладної У попередній статті ми описали особливості заповнення реквізитів податкової накладної з її заголовної частини. Продовжимо розглядати цю тему та перейдемо до найбільш змістовної частини податкової накладної — до таблиці, а також не забудемо про підпис та печатку.
  • Реєстрація податкових накладних у ЄРПН У ПДВ-обліку є чимало засобів штучно зменшити податковий кредит. Одним із класичних інструментів цього «стратегічного» для податківців завдання є реєстрація податкових накладних у Єдиному реєстрі. Якою є процедура цієї реєстрації, які накладні потрібно реєструвати, у які строки це потрібно робити і що робити, якщо накладну не зареєстровано? На ці запитання ми відповідаємо просто зараз у цій статті.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі