№67-68

Податки та бухгалтерський облік, серпень, 2016/№ 67-68 Інші номери журналу ›
  • Робоче місце інваліда: усе, що потрібно знати За оцінками ООН, чи не кожна десята людина на планеті є інвалідом. Але весь цивілізований світ уже давно зрозумів, що такі люди для держави — не баласт, а ресурс. Достатньо хоча б трішки допомогти їм інтегруватися в суспільство, наприклад, створити для них спеціальні робочі місця, — і ефект гарантований. Цікаво, що є робочим місцем інваліда? Яким вимогам воно повинне відповідати? Чи можна при його створенні розраховувати на підтримку держави? Давайте, друзі, знайдемо відповіді на ці запитання разом.
  • «Звідки виглядати, де тебе знайти?»: шукаємо працівника-інваліда Із попередньої статті (див. с. 5) ви вже знаєте, що працевлаштування інвалідів у межах установленого нормативу робочих місць — обов’язок роботодавця. Але чи повинен він самостійно шукати таких працівників, чи, може, йому достатньо оголосити відкрито про наявність вакантних «інвалідних» місць, та й по всьому? Давайте розбиратися у цьому важливому питанні разом!
  • Беремо на роботу інваліда Людям з обмеженими можливостями в Україні законодавство гарантує ті самі соціально-економічні, політичні, особисті права та свободи, що й усім іншим громадянам. Серед таких прав і право працювати на підприємствах, в установах, організаціях. Вам цікаво знати, як правильно оформити трудові відносини з таким особливим працівником? Яких гарантій та пільг щодо нього потрібно дотримуватися? Тоді ця стаття — для вас, дорогі друзі!
  • Відпустки та соцвиплати для працівника-інваліда Працівників-інвалідів відносять до однієї із соціально незахищених верств населення. Кому, як не їм, потрібно більше часу на відпочинок і лікування. Це враховано на законодавчому рівні. Дивіться самі.
  • Оплачуємо працю працівника-інваліда: особливості оподаткування Ми з вами вже встигли поговорити про те, як створити робоче місце інваліда, які гарантії в частині прийняття/звільнення, режиму роботи встановлені чинним законодавством для такої особливої категорії працівників. Обговорили навіть відпускні та соцпільги! Час переходити до оподаткування трудових виплат, нарахованих працівникам-інвалідам. Чи є тут особливості? З’ясовуємо!
  • Працівнику установили/зняли інвалідність Працівникові встановили або зняли інвалідність. Як оподатковувати виплати, нараховані йому в місяці зміни статусу «звичайний працівник — працівник-інвалід»? Як розрахувати кількість днів щорічної відпустки за такий «перехідний» робочий рік? Як оплачувати принесений ним лікарняний, у якому зазначено про встановлення інвалідності? Правда, цікаві запитання? Відповіді на них ви знайдете в цій статті.
  • Підприємець-інвалід: чи є нюанси? Не можна перестати захоплюватися людьми, які, маючи інвалідність, продовжують вести активний спосіб життя. При цьому деякі з них і себе роботою забезпечують, і для інших робочі місця створюють. Чи допомагає їм у цій нелегкій справі держава? Запитання дискусійне. Ми ж оперуватимемо фактами. Давайте з вами розглянемо, які пільги у сфері оподаткування мають підприємці.
  • Не виконали норматив? Нарікайте на себе Оплата за працю — основне джерело доходу і власне практично єдиний засіб для існування більшості громадян. Не всякий здоровий трудівник може похвалитися наявністю оплачуваної роботи. Що вже казати про людей з інвалідністю? Так, держава гарантує їм право на працю нарівні з іншими працездатними особами. Більше того, воно сприяє працевлаштуванню шляхом установлення нормативу робочих місць, які мають бути зайняті інвалідами. А якщо підприємство не виконає норматив? Тоді його очікує «покарання гривнею». У якій сумі? Зараз розповімо.
  • ПДВ-пільга для підприємств інвалідів Організації інвалідів можуть створювати підприємства інвалідів. Такі підприємства соціально захищені державою: згідно зі ст. 141 Закону № 875 вони мають право на пільги зі сплати податків і зборів (обов’язкових платежів). Серед пільг для підприємств інвалідів передбачено пільгу і в частині сплати ПДВ. Про те, як правильно підприємству інвалідів скористатися пільгою з ПДВ, і поговоримо в цій статті.
  • Прибуткова пільга для підприємств інвалідів Наступна пільга, якою можуть скористатися підприємства інвалідів (тобто ті, що створені організаціями інвалідів і перебувають у їх власності), — пільга з податку на прибуток. Про те, як правильно її застосувати, які операції пільгувати, а також як розрахувати цю пільгу в декларації з податку на прибуток, і поговоримо у статті.
  • «Пільговий» Звіт у підприємств інвалідів Підприємства інвалідів, які отримали пільги від держави, неодмінно потрапляють у податківців під пільговий контроль. Про те, як повинні відзвітувати перед податківцями підприємства інвалідів за користування пільгами, зараз і поговоримо.
  • «Інвалідний» норматив: «готуй сани влітку, а воза — взимку» Приводом для написання цієї статті стало таке запитання нашого читача: у серпні 2016 року кількість штатних працівників збільшилася до 8 осіб. Чи потрібно підприємству реєструватися у Фонді інвалідів і подавати за підсумками 2016 року Звіт про працевлаштування інвалідів? Відповідь на це запитання ви знайдете в цій статті.
  • Виконуємо «інвалідний» норматив за себе та за філії У нашого підприємства є декілька філій. Кількість працівників у них варіюється від 8 до 12 осіб. Чи обов’язково працевлаштовувати по одному інваліду до кожної філії? (м. Київ)
  • Студенти та інваліди-пенсіонери: чи включати їх до розрахунку «інвалідного» нормативу? На нашому підприємстві працюють студент денної форми навчання (на умовах неповного робочого дня), а також інвалід, який досяг пенсійного віку. Чи враховувати цих працівників при розрахунку «інвалідного» нормативу, якщо підприємство для них — основне місце роботи? (м. Херсон)
  • Послуги оренди: чи є ПДВ-пільга? Наша фірма є підприємством організації інвалідів. При провадженні своєї діяльності ми користуємося пільгою з ПДВ, передбаченою п. 197.6 ПКУ. Чи можна спираючись на цю пільгову норму не обкладати ПДВ платежі за передане нами в оренду приміщення? (м. Київ)
  • «Майнові» пільги для підприємств інвалідів Які пільги з податку на майно передбачені для підприємств громадських організацій інвалідів? (м. Горішні Плавні)
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
  • Затверджено зміни до «прибуткової» декларації Мінфін наказом від 08.07.2016 р. № 585 вніс зміни до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, затвердженої наказом Мінфіну від 20.10.2015 р. № 897. Документ перед- бачає внести до декларації з податку на прибуток, зокрема, наступні зміни.
  • НБУ про 120-денний строк розрахунків у ЗЕД Нагадаємо, що постановою Правління Нацбанку від 28.07.2016 р. № 361 було збільшено граничний термін для розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів з 90 до 120 днів. У зв’язку із цим виникло питання: чи поширюється новий граничний термін на операції, за якими на дату прийняття даної постанови не закінчився 90-денний термін?
  • Оплата імпорту послуг без акта цінової експертизи Держзовнішінформу Правління НБУ постановою від 18.08.2016 р. № 372 скасувало вимогу щодо надання акта цінової експертизи Державного інформаційноаналітичного центру для здійснення резидентами оплати імпорту послуг.
  • Є норми тривалості робочого часу на 2017 рік Мінсоцполітики у листі від 05.08.2016 р. № 11535/0/14-16/13 оприлюднив норми тривалості робочого часу на 2017 рік.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі