№97

Податки та бухгалтерський облік, грудень, 2016/№ 97 Інші номери журналу ›
  • ПДВ плати з усього, а «роздрібний» акциз — за свій рахунок! Лист ДФСУ від 20.10.2016 р. № 22705/6/99-99-15-03-02-15
  • Як ФОП на ЄП отримати в податковій довідку про доходи За матеріалами категорії 107.08 Бази знань*
  • Пивом можна торгувати в кіосках: ДФСУ дає задній хід За матеріалами категорії 115.06 Бази знань*
  • Новостворені підприємства: перші кроки Новозареєстроване підприємство — як чистий аркуш. Його бухгалтерська доля ще не написана. Якою вона буде? Багато в чому це залежить від першого бухгалтера. Адже саме він запускає та налагоджує механізм взаємодії новачка з державою. Що ж саме потрібно зробити? У цьому допоможе розібратися наша сьогоднішня стаття.
  • Замінюємо батареї опалення: як облікувати? Створити комфортний мікроклімат у приміщенні без правильно підібраних батарей (радіаторів) опалення неможливо. Причому потрібно дотримати «золоту середину»: щоб і не замерзнути взимку і не знемагати від надмірної спеки. Вирішили замінити старі батареї на нові? Чудово! Сучасний ринок надає широкий вибір радіаторів. А хочете знати, як відобразити таку операцію в податково-бухгалтерському обліку? Тоді читайте нашу статтю.
  • Військовий збір: усе, що ви хотіли знати Кажуть, немає нічого більш постійного, ніж тимчасове. Ось і військовий збір спочатку запроваджувався тимчасово — до завершення реформи Збройних Сил України. Але, на жаль, у реформуванні армії крапку наразі не поставлено. Тому держава продовжує справляти з наших співгромадян військовий збір і, судячи з усього, робитиме це ще й наступного року. Ну а оскільки «цей дощ надовго», давайте, друзі, знову простудіюємо порядок нарахування і сплати цього збору від А до Я. Приєднуйтеся!
  • Зміна номенклатури: як провести ПДВ-коригування? Буває, що на зміну одному товару поставляється інший. Така ситуація виникла і в нашого читача (продавця). Так, підприємство відвантажило покупцю товар, оформило податкову накладну (ПН). Але незабаром покупець його повернув, натомість попросивши товар іншої номенклатури. Оплату обіцяв перерахувати після отримання. У зв’язку з цим у підприємства виникло запитання: як у цьому випадку оформити ПДВ-коригування? Чи можна, скажімо, усі операції включити до одного розрахунку коригування (РК)? Чи необхідно виписати окрему ПН на другий товар, що поставляється?
  • У закордонне відрядження з КПК: про що слід пам’ятати Сьогодні поговоримо про нюанси, пов’язані з використанням корпоративної платіжної картки (КПК) у закордонному відрядженні. А приводом для цієї розмови став дзвінок нашого читача. Він озвучив таку ситуацію: відрядженому працівнику видали КПК із залишком 380 євро (добові). Після повернення з відрядження залишок коштів на КПК — 1 євро. Чи потрібно перераховувати цей залишок з картрахунку? Як остаточно розрахуватися з працівником? Розбираємося.
  • Придбали вживані колеса: як облікувати? Колеса — невід’ємна складова автомобіля. А тому перші «рідні» колеса автомобіля отримуються разом з ним і окремо в обліку не відображаються. Проте зношуються вони зазвичай швидше. Чому й виникає необхідність придбання нових (або «старих нових» — вживаних) коліс. Хоча, звичайно, купують їх і з іншої причини. Наприклад, з метою сезонної заміни, поліпшення якісних характеристик автомобіля, врешті-решт — «про запас». Від цього залежить порядок обліку таких окремо придбаних коліс. Як правильно їх облікувати? Якраз про це, на прохання одного з наших читачів, ми сьогодні й поговоримо.
  • Екоподаток за котли: ставимо крапку Надворі — лютий холод, Тепла давно нема. Заліз в копичку зайчик І солодко дріма. В. Кленс, «Гостює в нас зима» Не спиться лише бухгалтеру. І вдень, і вночі він, бідолашний, ламає голову, як йому розрахувати екологічний податок за опалювальний котел, що зігріває його колег. А бухгалтера навпаки лихоманить… Заспокойтеся, шановний! Бо у нас є те, чого так довго вам не вистачало: офіційне Пояснення щодо розрахунку обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел забруднення в Україні (далі — Пояснення). Тож мерщій хапайтесь за олівець і занотовуйте за нами, що вам слід робити.
  • Негрошовий дохід: оподатковуємо та відображаємо у формі № 1ДФ Підприємство планує оплатити за рахунок власних коштів проживання контрагентафізособи в готелі. Вартість проживання — 8000 грн. Чому дорівнюватиме база обкладення ПДФО та військовим збором у цьому випадку? Як відобразити таку виплату в Податковому розрахунку за формою № 1ДФ?
  • Помилка в даті РК: як виправити? 31.10.2016 р. покупець повернув товар. Розрахунок коригування (РК) помилково датовано 03.11.2016 р. Підкажіть, як виправити помилку? Чи потрібно помилковий РК відображати в декларації?
  • ПН на передоплату при ритмічних постачаннях На початку місяця за договором з покупцем підприємство здійснило чотири відвантаження, на які 20 числа склало зведену податкову накладну (ПН). Після 20 числа від цього покупця надійшло 5 передоплат. Підкажіть, чи можна скласти зведену ПН на ці передоплати?
  • Помилкова ПДВ-пільга: виправляємо не зволікаючи Постачання оподатковуваного ПДВ товару ми помилково прийняли за пільгове: склали та зареєстрували в ЄРПН податкову накладну «Без ПДВ». Як виправити цю помилку і при цьому не позбавити покупця права на податковий кредит, якщо в договорі з покупцем ціна також зазначена без урахування ПДВ і доплачувати суму ПДВ покупець не має наміру?
  • Бухгалтерський тест за листопад У нашій справі головне — впевненість. Хочете бути впевнені, що всі знання з листопадових номерів «Податки та бухгалтерський облік» перекочували у Вашу голову і міцно в ній засіли? Пройдіть наш тест!
  • Додаток Д7 щомісяця не подають Податківці в БЗ 101.20 уточнили редакцію відповіді на запитання, які додатки необхідно подавати до контролюючого органу при заповненні рядків 4.1 або 4.2 декларації з ПДВ.
  • ПК без ПН: орієнтуємося на дату «авансового» Звіту Податківці у Базі знань (категорія 101.20) роз’яснили, яку дату зазначати в колонці 3 таблиці 2 розд. ІІ додатку 5 до декларації з ПДВ за документами, які надають право на формування податкового кредиту без отримання податкової накладної.
  • Декомунізаційні зміни — без адмінзбору Мін’юст у листі від 17.11.2016 р. № 40211/34053-0-33-16/8 підкреслив, що наразі не стягується адмінзбір за проведення державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу чи фізичну особу — підприємця в зв’язку зі зміною назви (перейменуванням) скверів, бульварів, вулиць, провулків, спусків, проїздів, проспектів, площ, майданів, набережних, мостів, інших об’єктів топоніміки населених пунктів відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки» від 09.04.2015 р. № 317-VIII.
  • Підписано закон про спрощення експорту послуг Президент підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення адміністративних бар’єрів для експорту послуг» від 03.11.2016 р. № 1724-VIII.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі