№55

Податки та бухгалтерський облік, липень, 2016/№ 55 Інші номери журналу ›
  • Зведена «ритмічна» ПН — справа добровільна… За матеріалами категорії 101.17 Бази знань*
  • Покупець з помилкової ПН став неплатником: як зареєструвати РК? Лист ДФСУ від 24.05.2016 р. № 11323/6/99-99-15-03-02-15
  • Електронний залізничний квиток — до усього здатен! Лист ДФСУ від 23.05.2016 р. № 5331/М/99-99-13-02-03-14
  • У якому кварталі донарахували — у тому і відобразили у ф. № 1ДФ Лист ДФСУ від 13.05.2016 р. № 10468/6/99-99-13-01-01-15
  • Піврічна декларація з податку на прибуток На носі у прибутківців черговий звітний період — півріччя. Отже, час би вже згадати важливі моменти і правила складання декларації з податку на прибуток. Не зашкодять у цій справі як старі, так і свіжі рекомендації контролерів. Думаємо, зволікати особливо нема чого. Тож скоріше розберемося з декларацією за півріччя і — гайда у відпустку.
  • Д4 для бюджетного відшкодування Напевно, у кожного платника ПДВ «вистрілювало» від’ємне значення ПДВ, що перетікало з періоду в період. І головна думка раціонального бухгалтера: як такий «мінус» перетворити на «плюс»? Тут може бути два варіанти: або спрямувати на сплату податків, або повернути на поточний рахунок. Основний інструмент у цій справі — додаток Д4. Про його заповнення й поговоримо.
  • Д4 і повернення з ПДВ-рахунку Ще одна важлива роль додатка Д4 — повернення зайвих грошей з електронного ПДВ-рахунку. І щоб ці гроші з віртуально-недосяжних перетворити на корисні, слід правильно скласти і своєчасно подати додаток Д4. Про його заповнення для цілей повернення з ПДВ-рахунку і поговоримо.
  • Формула СЕА та її показники «у розрізі» Цей матеріал є свого роду римейком нашої публікації в «Податки та бухгалтерський облік», 2015, № 74, с. 5. Минуло вже досить часу, відколи вийшла ця стаття, дещо в цій сфері змінилося, тому зараз є сенс, як то мовиться, обновити її версію. Отже, давайте разом повтори мо (…мати навчання!) формулу розрахунку ліміту для реєстрації податкових накладних (ПН), а також особливості розрахунку та відображення у Витягах із СЕА складових цієї формули, щоб вам, дорогі читачі, легше було розбиратися із купою своїх ПДВшних цифр.
  • Банк забирає заставу: облік та оподаткування у заставодавця Непроста економічна ситуація в Україні стала причиною того, що багато підприємств, які отримали кредит у банку, погасити його зараз просто не в змозі. Реструктуризація та інша «допомога», яку у такому разі пропонують банкіри, не завжди допомагає. Тоді банку нічого іншого не залишається, як звернути стягнення на предмет застави. Погодьтеся, така операція «вилучення» для боржника досить специфічна. Але спеціальних норм, які б регулювали порядок її оподаткування, в ПКУ немає. Тому запитань тут — хоч греблю гати. Що ж, давайте розбиратися.
  • Ще раз про обмеження щодо суми декретних та лікарняних На сторінках нашого видання* ви неодноразово мали змогу ознайомитися з порядком розрахунку лікарняних і допомоги по вагітності та пологах. У тому числі — з урахуванням обмежуючих показників, установлених Законом № 1105** та Порядком № 1266***. Але, за інформацією від наших читачів, виявилося, що деякі «непрацездатні» фонди (ФТВП) на місцях інакше трактують норми цих документів. Щоб поставити всі крапки над «і», ми звернулися за роз’ясненнями до Мінсоцполітики. У чому, власне, питання? Чому саме до цього відомства? Що нам відповіли? Зараз все розкажемо!
  • Медпільга з ПДВ — тільки для медзакладів Чи може «звичайна» юрособа (не заклад охорони здоров’я) або ФОП, які мають «медичну» ліцензію, скористатися пільгою з ПДВ щодо постачання послуг охорони здоров’я, встановленою в п.п. 197.1.5 ПКУ?
  • Компенсуємо витрати працівнику на його особисту БПК Працівник за власні кошти купив ТМЦ для потреб підприємства. Чи можна компенсувати йому понесені витрати, перерахувавши гроші на його банківську платіжну карту (БПК)?
  • Коньяк: тонкощі визначення мінціни Наше підприємство продає коньяк з написом «КВВЯ», на ньому немає взагалі ніяких зірочок. Яка мінімальна ціна щодо нього застосовується?
  • Чим запам’ятався червень
  • Оновлено Довідники податкових пільг
  • Штраф за несвоєчасну реєстрацію «зменшуючого» РК Податківців у Базі знань (категорія 101.30) запитали: до кого застосовується штраф за порушення граничних термінів реєстрації в ЄРПН розрахунку коригування (РК) до податкової накладної у разі зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг, якщо РК надіслано постачальником після закінчення граничного терміну його реєстрації?
  • Як призначити управителя ОСББ? Мінрегіонбуд наказом від 13.06.2016 р. № 150 затвердив Порядок проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку.
  • Продаж авто за довіреністю: що з ПДФО? Податківці у листі від 24.06.2016 р. № 6775/У/99-99-13-02-03-14 зауважили, що безпосередньо за фактом нотаріального посвідчення довіреності на право користування чи розпорядження рухомим майном право власності на рухоме майно від повіреного до довірителя не переходить.
  • Зміни до законів про виконавче провадження Законами України «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів» від 02.06.2016 р. № 1403-VIII та «Про виконавче провадження» від 02.06.2016 р. № 1404-VIII запроваджується інститут приватних виконавців.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі