№86

Податки та бухгалтерський облік, жовтень, 2016/№ 86 Інші номери журналу ›
  • Податкова пільга: загальні правила Під терміном «пільга» в загальному випадку ми розуміємо будь-яку перевагу, а для податкового обліку — послаблення податкової ноші. Проте застосування податкових пільг в Україні пов’язано з безліччю запитань та неврегульованих моментів, що інколи ускладнюють життя платника податків. Але, незважаючи на це, у більшості випадків податкові пільги все ж приносять певні матеріальні вигоди. Давайте в цій статті разом розберемося із загальними поняттями податкової пільги, порядком її застосування та особливостями відмови від її використання.
  • Пільги в таблиці Загальновідомо, що найкраще сприймається інформація у вигляді таблиць і схем. У нашій сфері не завжди можна подати матеріал у такому вигляді. Нерідко лаконічність не дозволяє всебічно розглянути аналізоване питання. І проте ми спробували осягти неосяжне.
  • Звіт про пільги. Заповнюємо легко Добре відомо, що суб’єкти господарювання, які користуються пільгами та не сплачують до бюджету суми податків/зборів, повинні вести облік податкових пільг. Звітувати про це перед контролюючими органами потрібно, подаючи Звіт про суми податкових пільг (далі — Звіт). На підставі такої звітності податкові органи, у свою чергу, ведуть облік правильності використання податкових пільг. От і поговоримо в цій статті про те, як заповнити Звіт без проблем.
  • Рядок 5 декларації з ПДВ та Звіт із пільг Чи потрібно включати до Звіту про суми податкових пільг суми, відображені в рядку 5 декларації з ПДВ? Чи є вони пільгою? Як з’ясувати код пільги, якщо у Довіднику пільг його немає?
  • Період відображення ПДВ-пільги в деці з ПДВ Підприємство здійснює операції з постачання книг (пільга з ПДВ згідно з п.п. 197.1.25 ПКУ). В якому періоді відображати таку пільгу у декларації з ПДВ.
  • Код пільги в податковій накладній при експорті Чи потрібно при експорті товару зазначати код пільги у графі 9 податкової накладної?
  • Нарахували зобов’язання з ПДВ на неоподатковувану операцію. Які наслідки? Підприємство здійснює тільки оподатковувані за базовою ставкою ПДВ (20 %) операції. В одному зі звітних періодів поточного року «проскочила» єдина неоподатковувана операція (того року неоподатковуваних операцій не було). Щоб не возитися із застосуванням пільги, така операція була відображена в декларації з ПДВ як оподатковувана. Які можуть бути наслідки?
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі