№71

Податки та бухгалтерський облік, вересень, 2016/№ 71 Інші номери журналу ›
  • Сільгоспчастка визначається без умовного постачання Лист ДФСУ від 01.08.2016 р. № 16486/6/99-99-15-03-02-15
  • «Стара» форма ПН — не причина для зняття ПК Лист ДФСУ від 04.08.2016 р. № 17186/6/99-99-15-03-02-15
  • Податок на нерухомість «по-київськи» Пропонуємо вашій увазі короткий огляд декількох листів київських обласних податківців щодо податку на нерухомість.
  • Єдиний податок/загальна система: дохід (перехід «убрід») Вже двічі впродовж поточного року ми зверталися до теми оподаткування доходів, отриманих платниками в період переходу із загальної системи на спрощену чи навпаки. Ознайомитися із нашими попередніми міркуваннями ви можете у «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 15, с. 13; 2016, № 33, с. 29. У цій статті доповнимо, оновимо і актуалізуємо наші висновки!
  • Спецодяг купуємо і в обліку відображаємо Забезпечення окремих категорій працівників підприємства спецодягом — один з обов’язків будь-якого роботодавця. А це означає, що дуже багато бухгалтерів регулярно стикаються з питаннями відображення таких засобів індивідуального захисту в податковому та бухгалтерському обліку. Відповісти, якщо не на всі, то хоча б на більшу частину цих запитань ми постараємося в нашій сьогоднішній статті.
  • Створюємо і демонструємо рекламний відеоролик «Нічого не вдієш, реклама — це бич нашого часу. Тож прийміть ванну з «Колдрексом» і побризкайтеся «Ґаліною Бланкою»!» Із к/ф «Жандарм та інопланетяни» Пам’ятаєте, як свого часу герой фільму «Москва сльозам не вірить» спрогнозував, що у майбутньому кіно і театр зникнуть і буде «одно сплошное телевидение»? ☺ Цей прогноз поки що не справдився, тим не менш роль телебачення у сучасному світі важко переоцінити. Відтак для реклами телебачення є одним з найбільш ефективних і перспективних майданчиків. Тож чимало підприємств так чи інакше будуть використовувати телебачення для демонстрації своїх рекламних відеороликів. Про те, як обліковувати створення і демонстрацію такого ролика, поговоримо просто зараз!
  • Працюєте за комп’ютером? Вимагайте додаткову відпустку! Як правило, коли мова заходить про щорічну додаткову відпустку, багато хто змахує рукою і сумно зітхає: «Та ну її. Тут хоч би основну дали відгуляти…». А даремно! Вона може обернутися для вас дзвінкою монетою! Тим більше, що є така додаткова відпустка, що належить практично всім офісним працівникам. Ви заінтриговані? Тоді читайте далі!
  • Розбіжність у вазі металобрухту при його реалізації У процесі виробничої діяльності підприємства утворився металобрухт, що був оприбуткований в обліку. Його вага становила 6,1 т. При реалізації цього металобрухту спецпідприємству ми отримали акт приймання, згідно з яким оплаті підлягав металобрухт вагою 5,9 т (за мінусом 3 % засміченості). Куди подіти різницю? Як правильно відобразити таку операцію в обліку? Ось така головоломка надійшла на «гарячу лінію» від нашого читача. Давайте вирішимо її, але так, щоб не зламати нікому голову.
  • Валюта «и выходит, и входит»*, облік «замечательно выходит»* Приводом для цієї статті стало запитання, яке прозвучало на нашій «Гарячій лінії». Ситуація така: підприємство отримує від нерезидентів валюту і витрачає її на придбання товарів у нерезидентів. Курс НБУ, за яким оприбутковано валюту, що «зайшла» на валютний рахунок, і курс, за яким списується витрачена валюта, можуть відрізнятися. Яким чином обліковувати таку валюту? Коли і як визначати курсові різниці? На ці запитання відповідаємо у нашій статті!
  • Goodbye, «ЗЕД-пеня»? Борги повертай! І про пеню пам’ятай... (Народна мудрість) Сьогодні ми поговоримо про деякі способи відстрочення або уникнення сплати ЗЕД-пені за порушення встановлених Законом № 185* строків повернення валютної виручки/постачання передоплачених імпортних товарів (робіт, послуг). Упевнені, наша публікація допоможе вам у разі виникнення проблем у розрахунках при виконанні зовнішекономконтрактів, і ви знайдете якнайзручніший для себе вихід із своєї ЗЕД-ситуації з найменшими фінансовими втратами.
  • Медпослуги і ПДВ-пільга: що вважати поліпшеним сервісним обслуговуванням? Наше підприємство надає медичні послуги. Підкажіть, як визначити, чи є ми медичним закладом з поліпшеним сервісним обслуговуванням у цілях застосування пільги з ПДВ?
  • Відшкодування неоподатковуваних витрат: чи потрібно комісіонеру розподіляти ПДВ? Наше підприємство (комісіонер) отримує відшкодування неоподатковуваних витрат (страховка, банківська комісія) від комітента. Підкажіть, чи підпадаємо ми під розподіл ПДВ?
  • Перевізник відшкодовує втрачений товар. Як облікувати? Підприємство перерахувало постачальнику аванс, після чого отримало від нього товар. Частину товару перевізник втратив під час перевезення, через що має компенсувати його вартість. Яким чином отримувачу товару відобразити в обліку таку компенсацію?
  • Проводки з єдиного податку Підкажіть, будь ласка, якими проводками слід відображати нарахування та сплату єдиного податку в бухгалтерському обліку?
  • Чим запам’ятався серпень
  • Оновлено порядок держреєстрації нерухомості Уряд своєю постановою від 23.08.2016 р. № 553 виклав у новій редакції Порядок державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затверджений постановою КМУ від 25.12.2015 р. № 1127.
  • Продаєш алкогольні коктейлі? Сплати «роздрібний» акциз! У податківців спитали, чи оподатковуються акцизним податком операції з роздрібної реалізації коктейлів, виготовлених із використанням алкогольних напоїв, та що в такому випадку є базою оподаткування?
  • Тонкощі нарахування пені У консультації із Бази знань в категорії 138.02 податківці роз’яснили, як нараховується та сплачується пеня у разі, якщо платник податків несвоєчасно сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання.
  • Нова інструкція з оформлення адмінправопорушень Мінфін наказом від 02.07.2016 р. № 566 затвердив Інструкцію з оформлення органами доходів і зборів матеріалів про адміністративні правопорушення.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі