№27

Податки та бухгалтерський облік, квітень, 2017/№ 27 Інші номери журналу ›
  • Нерухомість у зоні АТО: законодавчі «гойдалки»… Лист ДФСУ від 09.03.2017 р. № 4678/6/99-99-15-02-02-15
  • ДФСУ про ОЗ-інвестиції: «підтрансфертні»! Лист ДФСУ від 09.03.2017 р. № 5898/7/99-99-14-01-02-17
  • Заповнюємо декларацію про доходи за 2016 рік Ви отримували у 2016 році доходи від здавання в оренду майна фізособі? А можливо, вас торік ощасливив дорогим подарунком закордонний друг? Або ви виїжджаєте за кордон на ПМП? Тоді вам слід подати декларацію про ваші доходи. Щоб ви впоралися з цим завданням на раз-два, ми підготували для вас своєрідне керівництво до дії. Вивчайте, заповнюйте, подавайте!
  • Нульова нічия, або Кому належить нульова ставка податку на прибуток? Чергова «податкова реформа», ухвалена законодавцями наприкінці 2016 року, принесла чимало нового. Причому серед цього нового є і добре (або не дуже добре) забуте старе. Саме до останнього можна віднести відродження у ПКУ категорії «прибутківців-нульовиків». Хто ці «нульовики» і яку звітність їм слід подавати?
  • «Кому євро? Ескудо? Долари? Тугрики?»: купуємо/продаємо іноземну валюту На жаль, у нашій країні вже протягом доволі тривалого часу спостерігається справжнісінька «лихоманка» на валютному ринку. Внаслідок нестабільності національної валюти у суб’єктів господарювання зростає інтерес до іноземної валюти. Крім того, є ті, кому валюта потрібна в будь-якому випадку. Тож багатьом буде корисно знати, якими наразі є правила обліку операцій з купівлі-продажу іноземної валюти.
  • Відшкодування збитків: знову про ПДВ-облік Нещодавно ви, шановні читачі, могли ознайомитися з принципами, за якими обліковується відшкодування збитків, що виникли при перевезенні товару з вини перевізника. Тоді йшлося про конкретну ситуацію, коли товар постачається на умовах СРТ (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2017, № 13, с. 19). Ця тема викликала чималий резонанс серед наших читачів, тож сьогодні ми продовжимо її розгляд. Зокрема, розглянемо, яким буде облік у ситуації, коли постачання відбувається на умовах DDP.
  • Податкова накладна: визначаємо код послуг Ну нарешті! Податкову накладну (ПН) пристосували під код і для послуг. Здавалось, справа за малим: вписати чотиризначний код у гр. 3.3 ПН — і все «ок». Проте визначити цей послугово-числовой «квартет» іноді не так уже й просто. Поглянемо, що можна зробити задля цього.
  • Профспілка списує «безнадійку»: чи буде нецільове використання коштів? Гроші профспілки залишилися у збанкрутілому банку. Якщо їх списати, чи буде тут нецільове використання коштів?
  • Профспілкова виплата з КПК: можна чи ні? Профспілка підприємства оформила корпоративну платіжну картку. Чи можна знімати з неї готівкові грошові кошти для видачі членам профспілки різних виплат соціального характеру, зокрема матеріальної допомоги?
  • Бухгалтерський тест за березень Для бухгалтера головне — впевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — жодних проблем. Але інколи відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, як добре «зайшли» теми березневих номерів?
  • Чим запам’ятався березень
  • ДФСУ оновлює довідник умовних кодів товарів Порядком заповнення податкової накладної, затвердженим наказом Мінфіну від 31.12.2015 р. № 1307, передбачено, що ДФСУ визначає умовні коди товарів, відсутні в УКТ ЗЕД, та оприлюднює їх на офіційному веб-порталі для використання платниками податку при складанні податкових накладних.
  • Сільгоспдотації за лютий: фантазії чи реальність?
  • «Пільгові» переліки металобрухту знов чинні!
  • Печатка необов’язкова, навіть за ї ї наявності Парламент прийняв Закон щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами — підприємцями (на базі законопроекту від 10.03.2016 р. № 4194).
  • СільгоспПДВ за січень: яке майбутнє на нього чекає? ВРУ прийняла Закон на базі законопроекту від 20.02.2017 р. № 6099, яким, зокрема, встановлено: до 31.12.2017 р. сільгосптоваровиробникам — колишнім спецрежимникам з ПДВ збільшується значення суми ПДВ, на яку можна зареєструвати податкові накладні в ЄРПН. У межах суми такого збільшення платник податку має право повернути такі кошти на свій поточний рахунок.
  • АТО-переплати не повернуть; ставка ПДФО з дивідендів — 9 % На базі законопроекту від 17.03.2017 р. № 6210 прийнято Закон, який, зокрема, забороняє повернення нарахованих та сплачених за період проведення АТО сум податку на нерухомість за об’єкти нерухомості та плати за землю за земельні ділянки, розташовані на тимчасово окупованій території та/або території населених пунктів на лінії зіткнення, та/або території проведення АТО.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі