№28

Податки та бухгалтерський облік, квітень, 2017/№ 28 Інші номери журналу ›
  • Податкові штрафи, або «Не виноватая я!...» Одні бухгалтери говорять про штрафи із сльозою в голосі, а інші сприймають їх як один із неминучих видів господарських ризиків. Це часто залежить від того, як вони виховали своїх директорів. Одні платники мають намір воювати з контролерами до останнього долара, інші намагаються і рибку з’їсти, і бюджет не образити... Але всім їм корисно добре розбиратися в цій неприємній темі — хоча б для того, щоб правильно розрахувати так звану ціну питання...
  • Штрафи за порушення податкового законодавства Коли з’являється новий закон (та й узагалі, якщо ми ставимо перед собою завдання освоїти будь-який нормативно-правовий документ), деякі фахівці радять розпочинати його вивчення не з основних положень, а з частини, присвяченої санкціям. Схоже, в цьому є певний сенс: якщо платнику податків нічого не буде за невиконання якоїсь вимоги цього документа, то навіщо її виконувати? Яскравий приклад: ПКУ містить певні вимоги до оформлення всіх податкових накладних. Але штрафи за помилки передбачено тільки по тих ПН, що видаються покупцям. Можливо, не варто скрупульозно ставитися до оформлення «компенсуючих» ПН, ПН на мінбазу тощо? Давайте розбиратися з тим, що важливе, а що не дуже, крізь призму податкових санкцій.
  • Пеня з платників — тепер трохи менше У народі раніше казали — «малий пташок-неборак, а як дряпне — буде знак». Приказка вельми точно відображає суть пені. Ця — не така вже велика і страшна, на перший погляд, санкція може деколи неабияк засмучувати і «роздягати» платників. Особливо, коли «лічильник цокав» достатньо довго... Як ви вже здогадалися, цей матеріал ми присвячуємо подробицям справляння пені з платників за порушення податкового законодавства. І зауважимо, що в поточному році ця тема заграла новими нюансами.
  • Нас штрафують, а ми міцнішаємо! (облікова доля податкових штрафів і пені) Приділимо трішки уваги питанням відображення податкових штрафів і пені у бухгалтерському (і не тільки) обліку суб’єктів підприємництва (і юр-, і фізосіб). А оскільки якихось особливих премудростей у цих питаннях не вбачається, то зробимо це достатньо стисло.
  • «Страшилки» ПКУ — штрафи: за що і скільки Незважаючи на чергову балаканину законодавців про небачену лібералізацію на пару з дерегуляцією, перелік штрафів у ПКУ все «розпухає», а їх розміри та порядок застосування не дають особливих приводів для оптимізму. І все ж: сама неприємність не така страшна, як її побоювання... Тому давайте неупереджено поглянемо на сувору штрафну реальність як на «картину Рєпіна»...
  • Штрафи за п. 120-1.1 або 120-1.2 ПКУ застосовуються при несвоєчасній реєстрації всіх ПН Лист ДФСУ від 03.03.2017 р. № 709/4/99-99-15-03-02-15
  • При несвоєчасній реєстрації «мінусового» РК штраф застосовується Лист ДФСУ від 24.09.2015 р. № 20289/6/99-99-19-03-02-15 (витяг)
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі