№66

Податки та бухгалтерський облік, серпень, 2017/№ 66 Інші номери журналу ›
  • Облік програми у кінцевого споживача Неможливо уявити сучасне підприємство без комп’ютера. А комп’ютерне «залізо» перетворюється у корисного помічника в роботі тільки в тому випадку, коли на ньому встановлено відповідне програмне забезпечення, яке адекватно працює. Але такі програми не безкоштовні, їх потрібно купувати і підтримувати. Тож практично всі підприємства стикаються з необхідністю обліковувати витрати на придбання програм. Із цієї абсолютно «життєвої» й актуальної для всіх ситуації і почнемо сьогоднішній тематичний номер!
  • Виплачуємо роялті Про особливості обліку комп’ютерної програми як нематеріального активу ви дізналися з попередньої статті. Тепер ітиметься про сплату роялті за користування майновими правами на комп’ютерну програму. В якому випадку платіж вважається роялті і як такі виплати відображають в обліку?
  • Технічне обслуговування програм і його облік Особливість КП у тому, що встановивши її один раз на комп’ютер, ще не можна «заспокоюватися». Програмі для адекватної роботи потрібна постійна технічна підтримка. Як це обліковувати? Давайте розберемося!
  • Послуги «хмарного» сервісу Сфера IT-технологій розвивається з такою швидкістю, що ми іноді не встигаємо розібратися, що до чого і як цим користуватися, як уже з’являється щось новіше і сучасніше. Безперечно, на сьогодні одним з найбільш затребуваних і цікавих напрямів в IT-сфері є «хмарні» технології. Причому попит на різні моделі «хмарних» сервісів нестримно зростає. І це не дивно. Адже вони, по суті, дозволяють користуватися різними програмами, додатками, дисковим простором і т. ін. без їх придбання. Це не лише спрощує життя бізнесу, але й дозволяє економити значні кошти. У свою чергу, бухгалтер повинен усю цю «хмарну» красу відобразити в обліку підприємства. А як це зробити правильно, давайте розбиратися разом.
  • Створення веб-сайта «Наш директор вирішив зарплату видавати продукцією — тобто сайтами і банерами…» Сьогодні уже неможливо уявити наше життя, у тому числі його економічну складову, без Інтернету. І рідкісне підприємство (підприємець) у наш час може обійтися без свого сайта в Інтернеті (web-сайта), а то й декількох таких сайтів. Хтось створює сайт уперше, хтось відкриває додатковий або замінює старий сайт на новий (більш «наворочений»). Ось сьогодні ми і поговоримо про бухгалтерський і податковий облік витрат підприємства на створення власного веб-сайта.
  • «Розкручуємо» сайт Щойно сайт створений, саме час зайнятися його «розкручуванням». Адже кількість інтернет-користувачів стрімко зростає, а бізнес усе ширше займає простір в Інтернеті. Причому нині Інтернет є не лише джерелом інформації, засобом комунікації та інше, але ще — це щонайпотужніший маркетинговий інструмент і місце для продажів одночасно. Тому щоб ваше «дітище» не загубилося серед величезного потоку інформації і потрапило в руки зацікавлених у ньому користувачів, без його просування не обійтися.
  • Мобільний додаток — створення й облік — Пам’ятаю, коли я вперше від старшої доньки почув «гад-же-ти», то сильно на неї образився. Виявилось, даремно... Зараз народ як ніколи широко «юзає» саме мобільні пристрої: окрім телефонів/смартфонів, ще купу всяких там планшетів — «ай-падів» та різних інших гаджетів. Їх використовують не лише для «серфінгу» в Інтернеті і «віртуальних» розваг, але і для вибору й оплати за їх допомогою покупок, рахунків, рішення ряду господарських та інших проблем. Усе це допомагають робити встановлені на такі гаджети спеціальні мобільні додатки. Тому ці додатки дедалі частіше стали використовуватися і госпсуб’єктами: для реклами/маркетингу/збільшення продажів і т. ін. На прохання читачів у цьому матеріалі поговоримо про бухгалтерський/податковий облік витрат на створення мобільних додатків для господарських (продажних, рекламних, інших) цілей платника.
  • Заміна «недоюзаної» комп’ютерної програми Наше підприємство вирішило припинити використання комп’ютерної програми і перейти на іншу. Як нам бути з податковим обліком першої програми (податок на прибуток, ПДВ), якщо її вартість недоамортизована в обліку?
  • Поліпшення програми: облікові ситуації Підприємство має на балансі програму тривалого користування (нематеріальний актив). Підприємство приймає рішення якісно поліпшити програму, для чого залучає підрядника. Як це відобразити в обліку?
  • Перелік основних документів, використаних у тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі