№101

Податки та бухгалтерський облік, грудень, 2017/№ 101 Інші номери журналу ›
  • Важливо! Міняємо номенклатуру одним РК За матеріалами офіційного сайту ДФСУ*
  • Великі зміни в ПКУ: що рік Собаки нам готує?.. Як уже всім відомо, 7 грудня ВРУ в другому читанні був ухвалений «прогресивний» законопроект № 6776-д від 14.11.2017 р. Окрім тимчасової зупинки «божевільного» режиму блокування ПН (про що детально читайте на с. 7 цього номера), він покликаний привнести з наступного року ще і цілий ряд змін до сфери оподаткування. Про ці перспективи коротко сьогодні поговоримо. Ну а детальний аналіз, як завжди — після опублікування.
  • Скасування блокування ПН/РК . Тимчасова передишка Усупереч очікуванням, скасування блокування ПН/РК з’явилося не завдяки законопроекту № 7115, що вже набив оскому, а зовсім з іншого боку, та ще і в абсолютно іншому виді. Строго кажучи, прийнятий 07.12.2017 р. Закон (законопроект від 14.11.2017 р. № 6776-д, далі — Закон) пропонує зовсім не тестовий режим, а саме тимчасову відміну блокування ПН/РК. Аналіз ухваленого законопроекту — справа невдячна, аж надто багато невідомих у вирішуваних рівняннях. Тому заздалегідь обмовимося: аналіз робимо на підставі проекту до другого читання, плюс не виключено, що держоргани тлумачитимуть нововведення по-іншому. Отже, пропонуємо свій погляд на зміни.
  • Об’єкт не потрапив до перехідних податкових ОЗ: як бути? У статті проаналізуємо конкретну ситуацію нашого читача. На балансі підприємства обліковується будівля (житловий фонд), введена в експлуатацію до 01.01.2015 р. Вона належить до інвестиційної нерухомості (здана в оренду), але в податковому обліку не амортизувалася ні до 2015 року, ні після. З IV кварталу 2017 року вирішили почати нараховувати податкову амортизацію будівлі — у бухобліку оцінена за первісною вартістю. Як правильно вчинити? Чи можна взагалі відновити податкову амортизацію? Як визначити її балансову вартість і строк корисного використання на 1 жовтня 2017 року для податковоприбуткового обліку?
  • Безкоштовна порука: фантом чи послуга? Підприємство, яке працює на загальній системі оподаткування, оформило кредит у банку. Поручителем за цим договором підписалося інше підприємство, яке так само працює на загальній системі. Плата за поруку договором поруки не передбачена. Проте і поручитель, і боржник дуже стурбовані: чи вплине безкоштовність поруки на їх податковий/бухгалтерський облік.
  • Індексуємо зарплату за січень 2018 року Індексацію заробітної плати повинні проводити усі роботодавці. Нагадаємо, що починаючи з грудня 2015 року запрацювали нові правила індексації, а з 1 січня 2016 року збільшили поріг індексації до 103 % (подробиці див. у «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 22; 2017, № 7, с. 35).
  • Доходи за 2003 — 2017 рр. виплачені в грудні 2017 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням строків виплати зарплати у разі погашення боргів у листопаді 2017 року шукайте в «Податки та бухгалтерський облік», 2017, № 93, с. 44. У сьогоднішньому номері наведемо індекси для розрахунку суми компенсації за доходами, нарахованими у 2003 — 2017 роках, якщо вони виплачуються в грудні 2017 року.
  • Алгоритм проведення річного перерахунку з ПДФО Який алгоритм проведення обов’язкового річного перерахунку з ПДФО? Як результат перерахунку відобразити в Податковому розрахунку за формою № 1ДФ?
  • Квартальна премія і відрядження Як розрахувати середньоденну зарплату для оплати періоду відрядження, якщо в розрахунковому періоді були нараховані квартальна премія і оплата попереднього відрядження? Чи бере участь в розрахунку «відрядної» середньоденної зарплати винагорода за підсумками роботи за рік, якщо вона нарахована в поточному році за попередній рік, але в місяці, який не входить у розрахунковий період?
  • Техніка осмислення досвіду Попереду Новий рік, отже настав час розібратися, чого кожен з нас досяг, чого навчився і що втратив… Як отримати користь зі свого досвіду? Про це і поговоримо…
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі