№97

Податки та бухгалтерський облік, грудень, 2017/№ 97 Інші номери журналу ›
  • Як повернути ліміт колишнім спецрежимникам Лист ДФСУ від 28.11.2017 р. № 32659/7/99-99-15-03-02-17
  • Бухоблік заблокованих ПН З липня для ПН/РК повним ходом запустили процедуру блокування*. Давайте сьогодні підійдемо до блокування з облікового боку і розберемося, який воно залишить слід в обліку продавця і покупця.
  • Готуємося до Нового року: як облікувати? Здається, що до новорічних свят зараз далеко. Дійсно, можна сказати, що часу ще вдосталь. Однак завбачливість завжди була чеснотою, надто коли йдеться про витрачання фінансових ресурсів. Тож цілком логічно, що деякі підприємства починають готуватися до новорічних свят вже сьогодні, не чекаючи передноворічного ажіотажу, який супроводжуватиметься у тому числі й суттєвим зростанням цін на усіляке святкове «причандалля». Тож давайте зануримося в облік новорічних святкових заходів, які планує проводити підприємство!
  • Наближається цукерково-подарунковий період! Розмова з дочкою. — Мамо, а Дід Мороз насправді існує? — Так, існує. — Тоді я йому (!) на Новий рік замовлю планшет, щоб ви з татком грошей зекономили. Ну а доки мами з татами «економлять», бігаючи магазинами за новорічно-різдвяними подарунками, добрий роботодавець і славна профспілка також можуть приміряти на себе ризу Святого Миколая або шубу Діда Мороза. Ми зі свого боку теж осторонь не залишимося і розповімо вам, як «провести» подарунки по підприємству (профспілці) з мінімальним податковим навантаженням.
  • Не забудьте «заявитися» наприкінці/на початку року Календарний рік добігає кінця, отже, час підбивати підсумки роботи за рік, що минає, і будувати плани на рік наступний. Тому необхідно вчасно заявити про свій вибір, підтвердити свій статус або подати додатковий розрахунок. Тобто важливо не пропустити дати і терміни подання заяв і інших документів, пов’язаних із закінченням поточного року і початком наступного. Саме про це зараз і поговоримо.
  • Зарплата: визначаємося із складовими Який документ можуть використати роботодавці для визначення переліку виплат, що входять до складу заробітної плати?
  • Бухгалтерський тест за листопад Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — немає проблем. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте строго між нами перевіримо, як добре «зайшли» теми листопадових номерів.
  • Чим запам’ятався листопад
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі