№06

Податки та бухгалтерський облік, січень, 2017/№ 06 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Річна фінзвітність: основні вимоги Як пташка, промайнув ще один календарний, а з ним і «бухгалтерський» рік. А отже, колеги, час відзвітувати про його результати. Роблять це шляхом складання фінансової звітності. Заповнити таку звітність правильно — завдання бухгалтера. Як завжди, ми із задоволенням допоможемо вам впоратися з ним легко, швидко і безпомилково. Представляємо вашій увазі наш традиційний спецвипуск, завдяки якому ви пригадаєте, які форми, в які строки і кому необхідно подати за підсумками 2016 року. Тут ви знайдете аналіз заповнення форм фінансової звітності для підприємств, які керуються національними стандартами бухгалтерського обліку. При цьому ми розповімо вам про всі форми фінансової звітності для юридичних осіб, що є представниками великого та середнього підприємництва, а також про скорочену фінзвітність, яку подають малі та мікропідприємства. Спецвипуск для вас підготували редактор Наталія Вороная та податковий експерт Наталія Чернишова.
  • Форма № 1 «Баланс (Звіт про фінансовий стан)» Форму № 1 «Баланс (Звіт про фінансовий стан)» наведено в додатку 1 до НП(С)БО 1. У Балансі підприємства наводять інформацію про активи, зобов’язання та власний капітал на звітну дату. Тобто Баланс відображає фінансовий стан підприємства на кінець останнього дня звітного періоду (у нашому випадку — на 31 грудня 2016 року).
  • Форма № 2 «Звіт про фінансові результати (Звіт про сукупний дохід)» У Звіті про фінансові результати (Звіті про сукупний дохід) за формою № 2 наводять інформацію про доходи, витрати, прибутки та збитки, а також про сукупний дохід підприємства за звітний період. З порядком заповнення Звіту про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід) і відповідністю регістрів бухгалтерського обліку рядкам форми № 2 ви можете ознайомитися в табл. 3.1.
  • Звіт про рух грошових коштів У цьому Звіті наводять дані про рух грошових коштів протягом звітного періоду в результаті операційної, інвестиційної та фінансової діяльності. Якщо рух грошових коштів у результаті однієї операції включає суми, що належать до різних видів діяльності, то ці суми у Звіті наводять окремо у складі відповідних видів діяльності.
  • Форма № 4 «Звіт про власний капітал» Форму Звіту про власний капітал (форма № 4) наведено в додатку 1 до НП(С)БО 1. Цей Звіт складають для надання користувачам фінансової звітності (про них див. на с. 3) інформації про зміни у складі власного капіталу підприємства протягом звітного періоду. У ньому наводять джерела поповнення власного капіталу, а також операції, в результаті здійснення яких власний капітал було зменшено. Крім того, структура форми № 4 дозволяє відстежити внутрішнє переміщення власного капіталу, наприклад його зміну, пов’язану з розподілом прибутку підприємства.
  • Форма № 5 «Примітки до річної фінансової звітності» (ч. 1) Форму № 5 затверджено наказом № 302. У ній визначено мінімальний перелік показників, що підлягають розкриттю (розшифровці) у примітках до фінзвітності. Крім цього, підприємства зобов’язані розкривати у примітках до річної фінансової звітності іншу інформацію, встановлену чинними П(С)БО ( пп. 2 та 3 наказу № 302). Про неї поінформує табл. 6.1.
  • Форма № 5 «Примітки до річної фінансової звітності» (ч. 2)
  • Інформація за сегментами (форма № 6) Звіт «Інформація за сегментами» (форма № 6) є додатком до приміток до річної фінансової звітності. Його форму затверджено П(С)БО 29. У цьому звіті розкривають інформацію про доходи, витрати, фінансові результати, активи та зобов’язання звітних сегментів.
  • Фінзвітність суб’єктів малого підприємництва Про те, які форми фінзвітності складають великі та середні підприємства, ви могли дізнатися з попередніх розділів спецвипуску. Тепер звернемо увагу на суб’єктів малого підприємництва*. Вони при складанні фінзвітності орієнтуються на вимоги П(С)БО 25.
  • Перелік використаних документів
  • Порядок подання фінансової звітності (зі змінами та доповненнями, останні з яких унесено постановою КМУ від 17.06.2015 р. № 419) Затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2000 р. № 419
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі