№60

Податки та бухгалтерський облік, липень, 2017/№ 60 Інші номери журналу ›
  • Право на податковий кредит Ще з 01.07.2015 року платники ПДВ працюють за принципом
  • Безспірне право на кредит: казка чи бувальщина? Настав період блокування податкових накладних, а з ним запрацювала норма ПКУ, яка обіцяє покупцям «залізне» право на податковий кредит за тими податковими накладними, які пройшли всі «реєстраційні блоки» і виявилися зареєстрованими у ЄРПН. Невже покупець буде захищений від будь-яких «причіпок» контролерів і може бути спокійний за свій податковий кредит, маючи лише зареєстровану податкову накладну? Чи так усе безхмарно і веселково?
  • Момент відображення податкового кредиту Коли ж відображати ПК? Ще одне запитання, важливе для покупця. Тут потрібно бути уважним, щоб урахувати цілий букет нюансів. До того ж для окремих операцій установлена своя дата відображення ПК. Давайте розбиратися.
  • Облік «нехороших» податкових накладних У попередній статті (див. с. 11) ми з’ясували, що наявність зареєстрованої податкової накладної ще не гарантія безперечного права на податковий кредит (ПК). Тепер розберемося детальніше з «дефектними»* податковими накладними. Коли можна показати ПК за такими податковими накладними? Як відновити «викошений» після перевірки контролерами податковий кредит? Що робити, якщо виправити помилку в податковій накладній так і не вдалося?
  • Право підприємця на ПК за основними засобами Це «бородате» питання тягнеться, схоже, ще з моменту зародження приватного підприємництва. І вже традиційно податківці продовжують придумувати нові хитрощі, щоб «відсікати» податковий кредит підприємця за придбаними основними засобами. Нам залишається в черговий раз* говорити про незаконність такої позиції.
  • Старі податкові «у витрату» На гарячу лінію надійшло запитання: «У підприємства на балансі «завис» податковий кредит за незареєстрованою у ЄРПН податковою накладною ще за серпень 2015 року. Коли її потрібно було списати на витрати? І що робити тепер, якщо списати потрібно було ще в минулому звітному періоді?»
  • Помилка в коді послуг: під прицілом ПК Як бути з податковим кредитом, якщо в податковій накладній (ПН) постачальник допустив помилку в коді послуги?
  • Відображення ПК, якщо реєстрація ПН призупинена Податківці призупинили реєстрацію ПН нашого постачальника. У якому періоді ми зможемо відобразити ПК, якщо в майбутньому цю ПН усе-таки зареєструють?
  • Хакерська атака і право на ПК Наш постачальник не встиг зареєструвати ПН, складену в першій половині червня, через відому хакерську атаку. Якщо він встигне зареєструвати її до кінця липня, у якому періоді її можна відобразити у складі податкового кредиту?
  • Перелік основних документів, використаних у тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі