№50

Податки та бухгалтерський облік, червень, 2017/№ 50 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Договір поставки (ч. 1) Суб’єкти господарювання у процесі своєї діяльності здійснюють найрізноманітніші операції. Для цього укладаються різні види договорів. Безумовно, найпоширенішим із них є договір поставки. Також досить часто зустрічається продаж товарів у кредит з відстроченням або розстроченням платежу. Крім того, у наш непростий час для суб’єктів підприємницької діяльності можуть бути цікаві товарообмінні (бартерні) договори. Про перелічені угоди ми з вами й поговоримо в цьому спецвипуску. Зокрема, ви дізнаєтеся про правові нюанси оформлення, укладення та виконання договорів поставки, міни і продажу товарів у кредит. Крім того, ми зупинимося на податковому та бухгалтерському обліку операцій, пов’язаних із цими угодами. При цьому розглянемо як операції між контрагентами-резидентами, так і операції українських підприємств та підприємців з нерезидентами. Спецвипуск для вас підготували редактор Наталія Вороная, податковий експерт Наталія Чернишова, юрист Наталя Амброзяк.
  • Договір поставки (ч. 2)
  • Договір міни (бартеру) Міна (бартер) — менш поширений вид договору в діяльності госпсуб’єктів, ніж поставка, про яку ми говорили в розділі 1 цього спецвипуску. Але в непростих українських реаліях це досить цікавий і корисний вид угод. Розберемося з ключовими моментами, пов’язаними з договором міни (бартеру), прямо зараз.
  • Продаж товарів у кредит Продаж товарів у кредит може бути цікавим не лише простій фізособі (не ФОП). Подібна правова конструкція — досить вигідний і зручний інструмент в умовах кризи і для госпсуб’єктів. Звичайно, продаж товарів у кредит має свої нюанси як з юридичної точки зору, так і з точки зору обліку. Про них і поговоримо в цьому розділі. А розпочнемо з правових моментів «кредитних» продажів.
  • Перелік використаних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі