№26

Податки та бухгалтерський облік, березень, 2017/№ 26 Інші номери журналу ›
  • Профспілка — найкращий друг працівника? Об’єднання у профспілки є одним з найважливіших трудових прав. Не даремно воно навіть закріплене в Основному Законі — Конституції України (ч. 3 ст. 36). Але що таке профспілка: відлуння минулого чи ефективний механізм боротьби за права працівників? Навіщо вона потрібна і який її статус? Про це й поговоримо в сьогоднішній статті.
  • Профспілка як неприбуткова організація Із попередньої статті ви дізналися про особливості правового регулювання діяльності профспілок. Зрозуміло, що профспілка — це неприбуткова громадська організація, створена з метою здійснення представлення та захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки. Тепер саме час вивчити податковий облік таких неприбуткових організацій, тим паче, що законодавством для них уготовано свої особливі правила оподаткування. Про ці особливості й піде мова в цій статті.
  • Бухоблік у профспілці З особливостями податкового обліку профспілкових організацій ми ознайомилися в попередній статті ( див. с. 9). Але і в бухгалтерському обліку в них чимало своїх особливостей. Детальніше про бухоблік профспілкових організацій читайте в цій статті.
  • Виплати членам профспілки: загальні правила оподаткування Профспілка сьогодні, мабуть, наймасовіша громадська організація. При цьому її члени можуть претендувати не тільки на захист своїх трудових прав, а й на отримання різних профспілкових виплат. Як оподатковуються такі виплати? У якому порядку вони відображаються в обліку профспілки? Давайте, друзі, розберемося разом.
  • Відпочиваємо та подорожуємо разом із профспілкою У вас є бажання спокійно відпочити з сім’єю в пансіонаті чи відправитися з колегами у тур вихідного дня, але власних коштів для цього не вистачає? Не біда. Ви цілком можете розраховувати на допомогу рідної профспілки. На такі цілі в її «кишені» зазвичай знаходяться потрібні суми. А ми зараз із задоволенням допоможемо розібратися з їх оподаткуванням.
  • Матеріальна допомога членам профспілки: отримайте та розпишіться Витрати на виплату матеріальної допомоги, як правило, становлять істотну частину всіх витрат профспілки. Про нюанси оподаткування такої виплати ми з вами, дорогі колеги, зараз і поговоримо.
  • «Если в профсоюзе ты, все исполнятся мечты!»: подарунки членам профспілки Чудово, коли рідна профспілка може порадувати своїх членів не тільки матеріальною допомогою чи путівкою, а ще й подарунками на честь ювілею, одруження, народження дитини, новорічно-різдвяних свят тощо. Проте за приємними емоціями не варто забувати про порядок оподаткування таких благ. Про нього прямо зараз ми з вами, шановні колеги, й поговоримо.
  • Профспілковий працівник і виплати від профспілки Як оподатковуються виплати, що здійснюються профспілковими органами найманим профспілковим працівникам?
  • Профспілка і депозит: «дружба навіки» Чи може профспілкова організація розміщувати грошові кошти на депозитному рахунку? Як їх відображати в обліку і чи потрібний додатковий вид діяльності?
  • Поточний рахунок для первинної організації Чи може первинна профспілкова організація (нечисленна) не відкривати свій рахунок у банку, а укласти договір з організацією вищого рівня на використання її поточного рахунка?
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі