№42

Податки та бухгалтерський облік, травень, 2017/№ 42 Інші номери журналу ›
  • «Слуга двох панів», або Робота за сумісництвом Вважається, що працювати за сумісництвом людину змушує виключно прагнення поліпшити свій матеріальний стан. Але не хлібом єдиним... Інколи друга або навіть третя робота просто допомагає громадянину реалізувати свої творчі здібності. Що теж важливо, погодьтеся! Давайте, друзі, з’ясуємо, у чому полягає особливість сумісництва і чи кожен працівник має право «грати в чотири руки». Приєднуйтеся!
  • Стосунки із сумісником: приймаємо на роботу і звільняємо Ви готові взяти на роботу сумісника? Чудово! Вас цікавить, на яких умовах це можна зробити? У якій формі укладати з працівником трудовий договір? Чи вносити запис до його трудової книжки? Як красиво з ним розійтися? Відповіді на ці запитання, друзі, — перед вами.
  • Щорічна відпустка для сумісника: розбираємося в нюансах Не всім громадянам вдається влаштуватися за сумісництвом на нескладну роботу. Комусь доводиться мати справу й із шкідливими умовами праці, а інколи і з ненормованим робочим днем. Цікаво, як у сумісника справи із щорічною основною відпусткою? Чи має він право на щорічну додаткову відпустку? Відповіді на ці запитання, шановні колеги, ви знайдете в нашій статті.
  • Оплачуємо працю й оподатковуємо правильно! З тим, хто такий сумісник, ми з вами розібралися. Час переходити до «грошового питання». Як оплачувати працю працівника-сумісника? З’ясовуємо негайно!
  • Лікарняні та декретні для сумісника Порядок призначення і розрахунку лікарняних і декретних працівникам-сумісникам має свої особливості. Розібратися в них і розкласти все «по поличках» — мета цієї статті.
  • З основних працівників у сумісники і навпаки Ситуації, коли працівник хоче в одного й того самого роботодавця перейти з основного місця роботи на сумісництво (або навпаки), — не рідкість. Ви теж зіткнулися з такою ротацією? І тепер ваша голова йде обертом від запитань: як правильно документально оформити зміну статусу працівника? Як у такому разі оподатковувати його зарплату? Як відобразити таке переміщення в зарплатній звітності? Спокійно! Зараз ми разом усе розкладемо по поличках.
  • Сумісництво чи суміщення? У чому полягають головні відмінності між сумісництвом і суміщенням?
  • Якщо сумісник відбув у відрядження з основного місця роботи Працівника, який працює на нашому підприємстві за сумісництвом, направляють у відрядження за основним місцем роботи. Як оформити його відсутність на роботі за сумісництвом у період такого відрядження? Чи потрібно йому на роботі за сумісництвом нараховувати відрядні?
  • Сумісники в Податковому розрахунку за формою № 1ДФ і Звіті з ЄСВ На нашому підприємстві працюють декілька сумісників. Де в Податковому розрахунку за формою № 1ДФ зазначати їх кількість? З якою ознакою доходу відображати нараховану їм зарплату? Як правильно відобразити таких працівників у Звіті з ЄСВ?
  • Працівник-сумісник йде служити за контрактом Працівник нашого підприємства 15.05.2017 р. вступив на військову службу до ВСУ за контрактом. Він працює у нас електромеханіком (основне місце роботи), а також слюсарем-сантехніком (внутрішній сумісник). Які посади ми зобов’язані зберігати за цим працівником? Як розрахувати йому середній заробіток?
  • Внутрішній сумісник іде в навчальну відпустку: розраховуємо відпускні Працівниця працює на підприємстві на 0,75 ставки секретарем керівника (основне місце роботи) і на 0,25 ставки менеджером з персоналу (внутрішній сумісник). Із 6 червня 2017 року вона йде в додаткову оплачувану навчальну відпустку на 15 календарних днів. Як правильно в цьому випадку розрахувати відпускні? Чи включається до розрахунку середнього заробітку для оплати часу навчальної відпустки зарплата за внутрішнє сумісництво?
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі