№43

Податки та бухгалтерський облік, травень, 2017/№ 43 Інші номери журналу ›
  • Порядок ведення ЄРПН «причесали» під блокування ПН/РК Постанова КМУ від 26.04.2017 р. № 341
  • Мінфін згоден з ДФСУ: бюджетним відшкодуванням не можна погасити податок на прибуток Лист Мінфіну від 21.04.2017 р. № 35130-12-10/11072
  • Документування бездокументального Зміни до Положення № 88* давноочікувані. Адже поправки до Закону про бухоблік** запрацювали ще з 03.01.2017 р. Торкнулися вони вимог до складання і ролі первинних документів. Але Мінфін пішов далі. Фактично він узаконив відображення господарських операцій без вхідної первинки. Дивимося як…
  • Повернення, залік, зміна номенклатури: як провести ПДВ-коригування Сьогодні знову поговоримо про ПДВ-коригування*. Адже всіляких ситуацій — безліч. Ми ж розберемо три найпопулярніші випадки: повернення товару (із заліком грошей у рахунок інших постачань), грошовий залік без повернень і зміну номенклатури. Їх треба розрізняти для правильного оформлення коригувань з ПДВ.
  • Якщо працівника призвали на строкову військову службу Закінчується весняний призов на строкову військову службу. За цей період військкомати мали намір призвати більше 14 тисяч юнаків призовного віку. Ваш працівник потрапив до цього числа і незабаром вбереться у військову форму? А вам тепер доводиться думати-гадати, як правильно оформити відсутність на роботі призовника, що робити з його робочим місцем і чи зберігати за ним середній заробіток? Ми із задоволенням допоможемо вам розібратися в цих питаннях!
  • Збитковий експорт і Звіт про пільги Підсумки експортної операції, що оподатковується ПДВ за нульовою ставкою, виявилися неприбутковими. Через курс валют навіть вийшов невеликий збиток. Чи потрібно за наявності в підприємства тільки такої пільгової операції подавати Звіт про суми податкових пільг? Якщо так, то як його правильно заповнити? Якщо надалі будуть і збиткові, і прибуткові операції на експорт, чи враховувати збиткові операції для цілей складання цього Звіту? Запитання вельми цікаві. Розглянемо їх без зволікань.
  • Ліміт реєстрації ≠ гроші на ПДВ-рахунку Незважаючи на те що електронне адміністрування ПДВ працює не один рік, проте платники продовжують плутати СЕА-показники: ліміт реєстрації і залишок грошових коштів на електронному рахунку. Давайте ще раз розберемося з призначенням кожного.
  • Календар бухгалтера на червень 2017 року
  • Держпраці: перевірок немає? Наше підприємство зазначене в плані перевірок Держпраці на 2017 рік. Тим часом ми чули, що органи Держпраці більше не проводять перевірки з праці. Чи це так?
  • Відрядження і «трудова» доплата Як дотримати вимогу про виплату зарплати не нижче її мінімального розміру в ситуації, коли працівник частину місяця перебував у відрядженні? Чи включається оплата за працю у відрядженні до загальної суми зарплати для цілей визначення розміру «трудової» доплати до мінзарплати?
  • Як переконати співрозмовника Сперечаєтеся з колегою про те, як вирішити виробниче питання, відстоюєте свою позицію на нараді, сварите дитину за безлад у кімнаті? У всіх цих випадках ви прагнете одного — щоб співрозмовник погодився з вами, прийняв вашу точку зору і змінив свою поведінку. Як же навчитися бути переконливим? Методи переконання перед вами.
  • Дивіденди з 18 % на 9 %: штрафів не буде ДФСУ у Базі знань (категорія 103.25) нагадує, що згідно із Законом України від 23.03.2017 р. № 1989-VIII дохід у вигляді дивідендів, нарахованих, зокрема, суб’єктами господарювання — платниками єдиного податку, з 01.01.2017 р. оподатковується за ставкою ПДФО у розмірі 9 %.
  • Єдинник реалізує ТСПТ: коли потрібен РРО? ДФС у листі від 16.05.2017 р. № 205/Б/99-99-14-05-01-14/ІПК наголосила, що винятків щодо можливості не застосовувати РРО платниками ЄП для технічно складних побутових товарів (ТСПТ), які були раніше у користуванні, нормативно-правовими актами не передбачено.
  • Як уточнити податок на нерухомість ДФСУ у листі від 13.05.2017 р. № 11897/7/99-99-12-02-03-17 оприлюднила Методичні рекомендації щодо заповнення Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у разі необхідності уточнити раніше задекларовані податкові зобов’язання.
  • Ухвалено Закон про оцінку впливу на довкілля Верховна Рада 23 травня ухвалила Закон України «Про оцінку впливу на довкілля» (базовий законопроект від 22.02.2016 р. № 2009а-д) з пропозиціями Президента України.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі