№74

Податки та бухгалтерський облік, вересень, 2017/№ 74 Інші номери журналу ›
  • Санітарно-гігієнічні потреби — госпдіяльність Лист ДФСУ від 11.07.2017 р. № 1115/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Комп’ютерна техніка в офісі Безумовно, сьогодні важко уявити собі офіс без комп’ютера, принтера, ксерокса й інших атрибутів сучасного автоматизованого світу. Тому цю статтю присвятимо тому, як бухгалтерові обліковувати в податковому і бухгалтерському обліку комп’ютерну техніку, а також не менш потрібні в роботі такі речі, як безперебійники, флешки, диски тощо.
  • Картридж до принтера/сканера: заміна, заправка, ремонт Практично жоден офіс нині не обходиться без принтера, ксерокса, сканера або БФП (багатофункціонального пристрою), а незамінною їх складовою є картридж. По суті, йдеться про контейнер з чорнилом. Зрозуміло, що чорнило витрачається, а контейнер зношується. Тому, не дивно, що доводиться часто здійснювати заправку картриджа чорнилом, а з часом здійснювати ремонт або навіть заміну картриджа. Зараз подивимося, як відобразити в обліку витрачені на це суми.
  • Офісне майно У принципі, до майна можна віднести і комп’ютерну техніку, про яку ми говорили раніше (див. с. 4). Проте тут виділимо саме меблі, побутову техніку, кондиціонери, вентилятори, обігрівачі, лампи, теле-, аудіо-, відеотехніку, устаткування санвузла офісу (умивальник, крани, сушарки для рук тощо). Отже, усе те, що безпосередньо не бере участі у створенні продукту (товару, послуги), що реалізовується, але проте без чого ми не уявляємо нормальної роботи в офісі. Адже це все офісне «добро» робить нашу роботу комфортнішою. Як відображати такі придбання в обліку, у якому випадку їх обліковуємо як поліпшення приміщення або окремий об’єкт? Давайте розбиратися разом.
  • Модний декор інтер’єру офісу: як облікувати витрати? Будь-яка компанія прагне створити особливий інтер’єр у своєму офісі, який підкреслював би її індивідуальний стиль, імідж, рівень і надійність. Для цього його прикрашають, наприклад, за допомогою настінного (підлогового) годинника, картин, скульптур, елітних письмових приладів, акваріумів із золотими рибками, кліток зі співочими птахами, кімнатних рослин та інших екзотичних елементів інтер’єру. Облаштовують простір також усілякими фонтанчиками і «зимовими садами», предметами антикваріату. Як же облікувати витрати на естетичне оформлення офісу? Про це наша розмова.
  • Облік «офісної» літератури Погодьтеся, сьогодні складно уявити працююче підприємство, яке не придбаває літературу. За змістом характер літератури може бути різний — починаючи від охорони праці, виробничих питань і закінчуючи суто адміністративними питаннями (управління, юридична, бухгалтерська тематика). Та й за формою вона може бути різною — традиційні паперові видання та книги і в електронному вигляді. Оскільки наш номер присвячений офісним витратам, то передусім приділимо увагу саме «адміністративній» літературі.
  • Канцтовари на офісній «службі» Папір, ручки, олівці, скріпки, степлери, діроколи, папки, щоденники, бланки — предмети, без яких не може обійтися будь-який офісний працівник. Як правильно відобразити «канцелярські» витрати в обліку підприємства? Без проблем упоратися із цим завданням вам допоможе ця стаття.
  • Витрати на прибирання офісу Офіс далеко не запилене виробництво, проте піклуватися про чистоту слід і в його стінах. Адже прибирання в офісі — захід, обумовлений нормативними актами про охорону праці, виконувати і фінансувати які — прямий обов’язок суб’єкта господарювання — роботодавця. Поспішимо допомогти бухгалтеру з обліком таких витрат.
  • Охорона офісу Офіс — по суті, «стратегічний» підрозділ підприємства, і без його охорони не обійтися. Для забезпечення охорони офісу можна звернутися до фахівців охоронної справи, регулярно оплачуючи їх послуги. Вести дозор можна і своїми силами, установивши в будівлі офісу надійне охоронне устаткування. Як реалізувати обидва варіанти охорони офісу в обліку, і розглянемо прямо зараз.
  • Офіс в оренді Орендуючи приміщення офісу, нараховувати амортизацію за таким об’єктом не потрібно — це ваш забалансовий об’єкт. Але ось орендні платежі, а також інші компенсаційні виплати, пов’язані з договором оренди (комунальні платежі, охорона, прибирання, паркування), орендарю прилаштувати доведеться. Давайте розбиратися, як це правильно зробити.
  • На роботі як удома: організовуємо робоче місце в офісі Говорять, офіс без комп’ютера — що людина без голови. Дійсно, зараз неможливо уявити офісного працівника без персонального комп’ютера. Тобто приміщення і робоче місце, де використовуються такі девайси, повинні відповідати певним вимогам. Що це за вимоги? Розбираємося!
  • Адреса — не дім і не вулиця…, або Юридична і фактична адреса Місцезнаходження — один з наріжних каменів для будь-якої юрособи. Саме орієнтуючись на місцезнаходження, відбувається листування з держорганами. Та й контрагенти у спілкуванні з вами спиратимуться більшою мірою на дані з ЄДР*. Особливо якщо справа торкнеться судового розгляду. З якими труднощами може зіткнутися юрособа з офісом, який «значиться» у квартирі одного із засновників? Що, якщо юридична адреса не збігається з фактичною? Чи законна так звана «оренда юридичної адреси»? Загалом, розберемося в проблемі.
  • Меблі в офісі з нульовою балансовою вартістю Офісні меблі замортизувалися, але ще продовжують служити — чи потрібно щось робити в обліку: дооцінювати, подовжувати строк використання чи взагалі нічого не робити?
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі