№31

Податки та бухгалтерський облік, квітень, 2018/№ 31 Інші номери журналу ›
  • Повідомляємо боржника правильно УПК* «Щодо належного повідомлення боржника — фізичної особи про анулювання (прощення) боргу», затверджена наказом Мінфіну від 03.04.2018 р. № 400
  • Антиблокувальна Таблиця Уникнути блокування податкових накладних (ПН) та/або розрахунків коригування до них (РК) разом з «пропускними» ознаками* дозволяє Таблиця даних платника ПДВ (Таблиця). За яких умов Таблиця виконає свою роль? Дивіться!
  • Декларація з податку на прибуток за I квартал Наближаються строки подання «першоквартальної» декларації з податку на прибуток. З огляду на це, детальніше поговоримо про складання «прибуткової» звітності й освіжимо в пам’яті важливі моменти.
  • Із мало- у високодохідники або навпаки Сума доходу підприємства — величина мінлива. А тому ситуації, коли малодохідник стає високодохідником або навпаки — високодохідник перетворюється на малодохідника, на практиці зустрічаються досить часто. Сьогодні поговоримо про те, до яких податкових несподіванок можуть привести такі перевтілення.
  • Виправили документи після перевірки: як облікувати? Досить часто причиною зняття витрат за результатами перевірки є неналежний первинний документ. Погодившись із вердиктом контролерів, платник погашає недоплату з податку на прибуток, штраф за його заниження та пеню за прострочення сплати. Але потім, виправивши дефектну «первинку», запитує себе: а чи можна повернути зняті витрати і відсторнувати донарахований фіскалами податок? А якщо можна, то як це зробити правильно? Знайома ситуація? Судячи з ваших дзвінків, так. Що ж, давайте розбиратися.
  • «Зарплатимо» працівнику, що не має рахунку Як виплачувати заробітну плату сумісникові, який відмовляється відкривати банківський рахунок? Дамо кілька порад, як вам варто діяти в такій ситуації.
  • Індексуємо зарплату за травень 2018 року Індексацію заробітної плати повинні проводити всі роботодавці. Нагадаємо, що починаючи з грудня 2015 року запрацювали нові правила індексації, а з 1 січня 2016 року збільшили поріг індексації до 103 % (подробиці див. у «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 22; 2017, № 7, с. 35).
  • Доходи за 2004 — 2018 роки виплачені у квітні 2018 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням строків виплати зарплати в разі погашення боргів у березні 2018 року шукайте в «Податки та бухгалтерський облік», 2018, № 23, с. 27. У сьогоднішньому номері наведемо індекси для розрахунку суми компенсації за доходами, нарахованими у 2004 — 2018 роках, якщо вони виплачуються у квітні 2018 року.
  • «Без копейки рубля не бывает»: вчимося заокругленню при розрахунках З тих пір, як гривня запанувала на троні національної грошової одиниці, спливло чимало часу. На жаль, рік за роком вона поступово втрачала свою колишню міць, доки не дійшло до того, що маємо зараз… З’ясовувати причини такого становища полишимо іншим, а самі краще розберемося з тим, як будемо жити, коли з 1 липня запрацює так звана копійчана постанова Правління НБУ.
  • Індекс інфляції за березень — 101,1 %
  • Як заповнити РК при повному поверненні товарів/коштів ДФСУ у Базі знань (категорія 101.17) нарешті роз’яснила порядок заповнення табличної частини розрахунку коригування (РК), що складається продавцем у випадках повернення ним суми попередньої оплати (авансу)/повернення йому товарів.
  • Оновлено довідники податкових пільг ДФСУ затвердила Довідник № 87/1 податкових пільг, що є втратами доходів бюджету, та Довідник № 87/2 інших податкових пільг станом на 01.04.2018 р.
  • Касова книга у «відокремлених»: хай краще буде Податківці у листі від 03.04.2018 р. № 1343/6/99-99-14-05-01-15/ІПК звертають увагу на неузгодженість положень п. 11 та п. 39 Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління НБУ від 29.12.2017 р. № 148.
  • Рішення про місцеві податки: обов’язкове, доки не оскаржене ДФСУ у листі від 04.04.2018 р. № 1376/6/99-99-12-02-03-15/ІПК роз’яснює, що рішення про встановлення ставок місцевих податків приймають органи місцевого самоврядування за правилами, встановленими ПКУ.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі