№33

Податки та бухгалтерський облік, квітень, 2018/№ 33 Інші номери журналу ›
  • РК до «староформеної» зведеної «компенсуючої» ПН За матеріалами категорії 101.15 Бази знань*
  • Імпорт пального через посередника: ПДВ і акциз — по-різному! Лист ДФСУ від 12.02.2018 р. № 570/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Занизили суму авансу: в якому розмірі загрожує штраф? Листи Держпраці від 03.04.2018 р. № 2547/4/4.1-ДП-18 та Мінсоцполітики від 16.03.2018 р. № 118/0/22-18
  • Як виникає (зникає) ΣПеревищ Мабуть, найкаверзнішим компонентом формули ліміту реєстрації є показник ΣПеревищ. Адже він відбирає у платника ліміт! Давайте з’ясуємо, за яких обставин він може виникати і чи можна його якось позбутися.
  • Бухоблік для єдиного податку і єдиний податок для бухобліку «Єдиноподаткові» доходи — тема доволі специфічна. Адже об’єкт оподаткування єдиним податком визначається за спеціальними правилами, які встановлено ст. 292 ПКУ. На відміну від платників податку на прибуток, платники єдиного податку не базують свій об’єкт оподаткування на бухобліковому доході. Тим не менш, іноді бухоблікові правила для єдиноподатників таки набувають «податкового» значення. Давайте поговоримо про це!
  • «Спецводорента»: вперше по-новому У радісному гомоні вторинних водокористувачів, які нарешті скинули з себе ярмо платників «спецводоренти»*, окремі схлипування первинних водокористувачів, на яких це ярмо поклали, може, не дуже й чути. Попри це забути про них ми не можемо. Адже їм небагатьом відтепер доведеться відбувати повинність за решту. Чи не розгубляться вони часом? Чи не заблукають у трьох соснах «спецводорентної» звітності? Про всяк випадок, щоб цього не сталося, позначимо певні орієнтири, що допоможуть їм якісно відзвітувати за І квартал.
  • Якщо працівник призваний на строкову військову службу В Україні повним ходом іде весняний призов на строкову військову службу. Зрозуміло, що лави військовослужбовців можуть поповнити й особи, які працюють за трудовими договорами (наймані працівники). Як у такій ситуації діяти роботодавцю? Чи потрібно нині зберігати за такими «солдатами підприємства» місце роботи? Розбираємося!
  • Коворкінг (оренда робочих місць): облік Ми вже звикли до того, що постіндустріальна епоха характеризується великим розмаїттям послуг. Про одну із них ми і поговоримо у сьогоднішній статті. Приводом для цього стало звернення нашої читачки. Її цікавить, якими обліковими особливостями відрізняється коворкінг і що треба знати тим підприємствам, які хочуть ним зайнятися. Що ж, давайте поговоримо про це!
  • ПДФО і ВЗ, якщо купили «за свої» Бухгалтерську спільноту нещодавно сколихнула поява фіскального роз’яснення ДФСУ, в якому податківці стверджують, що сума компенсації працівникові витрачених ним особистих коштів на придбання для потреб підприємства товарів повинна оподатковуватися ПДФО і ВЗ. Сьогодні більш поглиблено поговоримо про це роз’яснення і про те, як із ним жити далі.
  • Електронна виписка банку — первинний документ Як бути, якщо банк не видає виписки з поточного рахунку в паперовій формі?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі