№65

Податки та бухгалтерський облік, серпень, 2018/№ 65 Інші номери журналу ›
  • Ліквідація ОЗ — без ПДВ (і підтверджувальні документи) УПК, затверджена наказом Мінфіну від 03.08.2018 р. № 673
  • Перевіряємо важливі реквізити ПН… і не хвилюємося за ПК Правильна ПН, як і раніше, залишається запорукою ПК покупця. І реєстрація ПН в ЄРПН («залізна» норма для ПК) може не завжди спрацювати на усі 100 %. Помилки в обов’язкових реквізитах ПН можуть відсунути ПК аж до періоду їх виправлення! Давайте визначимо, до яких неточностей у ПН слід ставитися насторожено (податківці забракують ПК), а за які можна не хвилюватися. Та і продавцеві корисно знати, коли ПН, як не крути, а виправляти доведеться.
  • Оплачуємо працю неповнолітніх Продовжуємо розмову про працю працівників молодше 18 років*. Із цієї статті ви дізнаєтеся, на що слід звернути увагу при оплаті праці юних працівників.
  • Собака на підприємстві: обліковуємо чотирилапого «співробітника» Про обов’язки, які бере на себе підприємство, що вирішило прийняти на службу чотирилапого «співробітника», а також про відповідальність за їх невиконання, ви вже знаєте*. Сьогодні продовжимо «собачу» тему і поговоримо про облік витрат на придбання та утримання службових собак.
  • У відрядження групою Іноді буває так, що один відряджений співробітник за допомогою КПК або готівкою оплачує спільний готельний рахунок/один залізничний квиток на усіх колег, які відряджаються разом з ним. Чи можна тому, хто сплачував за всіх, включити до свого авансового звіту витрати на проїзд та проживання за всю групу? Чи не розцінять податківці частину таких витрат як додаткове благо цього працівника? Чи можна відобразити податковий кредит з ПДВ за таким квитком/рахунком?
  • Третій у перевезеннях — неплатник ПДВ Транспортно-експедиторська компанія для надання послуг залучає третіх осіб — перевізників. Чи зобов’язана компанія нараховувати податкові зобов’язання з ПДВ на перевезення, якщо перевізник-резидент — не платник ПДВ? Давайте розберемося, що і як.
  • ПК за послугами Водоканалу Платник ПДВ щомісячно на підставі п. 201.11 ПКУ відображає податковий кредит згідно з рахунками, які виставляються Водоканалом. При цьому податкові накладні Водоканал виписує в наступних звітних періодах — при надходженні оплати (за касовим методом). Місцеві фіскали звинуватили платника у відображенні ПК на місяць раніше (мовляв, тому, що тут застосовується касовий метод) і вимагають подати УР, сплативши «недоплати» із самоштрафом. Інакше пригрозили донарахувати за актом ПДВ уже з 25 % штрафами. Чи мають рацію податківці? І які особливості відображення ПК за послугами Водоканалу? Давайте розбиратися.
  • Вдалі ПДВ-узагальнення від Мінфіну Мінфін наказом від 03.08.2018 р. № 673 затвердив чотири узагальнюючих податкових консультації (УПК) з питань оподаткування ПДВ: — від’ємної різниці між ціною придбання (звичайною ціною) товару і ціною реалізації такого товару на експорт; — операцій з отримання постійним представництвом нерезидента фінансування від головної компанії — нерезидента; — операцій банків і інших фінансових установ з передачі у фінансовий лізинг майна, придбаного ними у власність у результаті звернення стягнення на таке майно.
  • Автозаповнення додатка Д5 в Електронному кабінеті За інформацією з офіційного сайту ДФСУ (http://sfs.gov.ua/nove-pro-podatki—novini-/346717.html), податківці реалізували можливість автозаповнення додатка Д5 до ПДВ-декларації на підставі даних ЄРПН в Електронному кабінеті.
  • Зміни в Порядку обліку платників Мінфін наказом від 27.06.2018 р. № 589 вніс зміни до Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом від 09.12.2011 р. № 1588.
  • Розмір витрат на проживання у відрядженні не обмежений ДФСУ у листі від 30.07.2018 р. № 3313/6/99-99-15-02-02-15/ІПК зазначила: якщо роботодавець не фінансується за рахунок бюджетних коштів, то сума добових витрат для відрядження за кордон, яка не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу фізичної особи (працівника), не повинна перевищувати 80 євро за кожен календарний день такого відрядження.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі