№91

Податки та бухгалтерський облік, листопад, 2018/№ 91 Інші номери журналу ›
  • Змінилася одиниця виміру: як заповнити РК Лист ДФСУ від 25.10.2018 р. № 4560/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Оплата товару через платіжний термінал: у дохід ФОП на ЄП потрапляє уся виручка Лист ДФСУ від 16.10.2018 р. № 4435/Д/99-99-13-01-02-14/ІПК
  • Амортизація в «нуль»: як оживити потрібний ОЗ? Ось і дослужилися: обліковий строк використання ваших об’єктів основних засобів (ОЗ) добігає кінця, а їх залишкова вартість ось-ось досягне нульового значення. Як вчинити з такими «трудягами»? Чи можна продовжувати їх використовувати далі? Чи амортизувати наново? Розберемося, як в обліку продовжити життя замортизованим ОЗ.
  • Перепродаж подарункових сертифікатів: облік у дилера Подарункові сертифікати з широким, на будь-який смак, спектром оригінальних пам’ятних подарунків сьогодні пропонують багато торговців*. Утім, ефект можна примножити, якщо за їх розповсюдження візьметься професіонал — дилер, який чудово знає свою справу! Тим паче, що нині є навіть цілі компанії, що будують свою діяльність на перепродажу подарункових сертифікатів. Отож сьогодні поговоримо про облік подарункових сертифікатів у дилерів-перепродавців.
  • Ремонтуємо іноземне обладнання в Україні Нерезидент відправив своє обладнання для ремонту в Україну. Як таку операцію відобразити в обліку резидента-виконавця? Розповімо в цій статті.
  • Як скласти ЦПД*: практичні поради А чи можна оформити ЦПД? Саме це запитання сьогодні б’є всі рекорди на нашій «гарячій лінії». Але до такого рішення треба підійти зважено. Особливо з урахуванням того, що перевіряючим усюди ввижаються приховані трудові відносини. То як же скласти ЦП-договір, щоб він не викликав запитань? Що в ньому краще написати, а чого не варто? Пропонуємо вашій увазі декілька рекомендацій із цього приводу.
  • ПДВ-декларування: поради від податківців
  • Як виробнику підтвердити «звичайність» цін Підприємство продає власно вироблену продукцію за ціною нижче собівартості. Чи потрібно донараховувати податкові зобов’язання для того, щоб дотягнути їх до мінімальної бази оподаткування ПДВ? Якщо ні, то як підтвердити, що наша договірна ціна є не нижчою за мінімальну базу з ПДВ?
  • «Збільшуюча» уточненка та переплата: чи потрібно доплачувати податок на прибуток? За перше півріччя 2018 року підприємство задекларувало прибуток і сплатило нараховану суму податкових зобов’язань. У декларації за 9 місяців відображено збиток, унаслідок чого виникла переплата з податку на прибуток. Зараз виявили помилку — у другому кварталі врахували зайві витрати. Плануємо подати уточнюючу декларацію за перше півріччя разом з виправленою фінансовою звітністю за цей період. Підкажіть, чи потрібно доплачувати податок перед поданням уточненки?
  • 5 способів говорити як лідер Сучасна психологія накопичила дуже багато спостережень за мовою людей, здатних переконувати, тобто лідерів, які ведуть за собою інших, керують ними, надихають. Цими особливостями ми з вами й поділимося, а ви, упевнені, зможете їх успішно застосувати.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі