№79

Податки та бухгалтерський облік, жовтень, 2018/№ 79 Інші номери журналу ›
  • Хочеш відшкодування ПДВ — оплачуй сам Лист ДФСУ від 06.09.2018 р. № 3879/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Якщо в ПН на «вході-виході» відмінності До податкової накладної (ПН) платники ПДВ ставляться з підвищеною увагою. Ще б! Адже її недбале заповнення для продавця, окрім усього іншого, може обернутися блокуванням, а у покупця — поставити під загрозу податковий кредит. Тому платників, зокрема, хвилює запитання: чи треба, наприклад, дані з «вхідних» ПН постачальників (скажімо, номенклатуру, одиницю виміру, коди УКТ ЗЕД/послуг) як під копірку переносити в наступні ПН усім ланцюжком продажів? Чи такі побоювання все ж надумані? Давайте з’ясовувати.
  • Мінімальні ціни на алкоголь: чергове підвищення Що ж, продавцям алкоголю не звикати після кожного підвищення перераховувати ціни на міцні напої. Нагадаємо: востаннє спиртне дорожчало у вересні 2017 року. Тобто трохи більше року тому. І ось з’явилася урядова постанова № 748*, згідно з якою нові мінціни повинні запрацювати з 2 жовтня. Тобто не зайвим буде наново повторити основні правила розрахунку мінімальних цін на алкоголь, а також обговорити усі нюанси, пов’язані з цим.
  • Електронний кабінет: проводимо звірку розрахунків з бюджетом Електронний кабінет (ЕК) містить у собі багато сервісів. Один з них дає платникам податків можливість не тільки провести звірку розрахунків з державним та місцевими бюджетами (у режимі реального часу), а й одержати документ, що підтверджує стан розрахунків з бюджетом. Таке право з 01.01.2018 р. прописане в п. 421.2 ПКУ. А як ним скористатися, ми розповімо просто зараз.
  • Приймаємо працівника зі строком випробування Кандидат на вакантну посаду знайдений. Прекрасно! Наступний етап — приймаємо його на роботу, але… на строк випробування. І тут виникають запитання, які бажано відразу з’ясувати. Як довго можна законно «тримати» працівника на строку випробування, як правильно розрахувати тривалість випробування, як звільнити працівника, якщо він не підійшов? Про ці та інші «випробувальні» нюанси поговоримо далі.
  • Посилки «фізикам» із-за кордону Завдяки мережі Інтернет можливість придбати товар за кордоном сьогодні має кожен. А ціни у вітчизняних магазинах частенько змушують цією можливістю користатися. Як закордонна посилка «проходить» митницю? І чи доведеться за неї сплачувати якісь податки? Про це й поговоримо.
  • Імпортний ПДВ не в тому рядку декларації: наслідки Під час імпорту товару підприємство сплатило «ввізний» ПДВ. У періоді, в якому було оформлено митну декларацію, цю суму відобразили у складі податкового кредиту. Щоправда, помилково, її внесли не до 11-го, а до 10-го рядка декларації (та додатка Д5 з ІПН 300000000000). Про те, до яких наслідків може призвести така неточність, читайте в цій статті.
  • Якщо в розрахунковому періоді дні МСЕК* Чи потрібно виключати із загальної кількості календарних днів у розрахунковому періоді дні проходження працівником МСЕК?
  • Неоплачувана непрацездатність У «лікарняному» розрахунковому періоді є дні неоплачуваної непрацездатності. Чи можна їх «викинути» при підрахунку загальної кількості календарних днів у розрахунковому періоді?
  • Бухгалтерський тест за вересень Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — проблем немає. Але іноді відповідь потрібна миттєво. Тож давайте суто між нами перевіримо, чи добре «зайшли» теми вересневих номерів.
  • Чим запам’ятався вересень
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі