№73

Податки та бухгалтерський облік, вересень, 2018/№ 73 Інші номери журналу ›
  • Компенсація автострахування оподатковується ПДВ Лист ДФСУ від 23.08.2018 р. № 3668/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Уточнюємо ПДВ-декларацію: коли заповнювати таблицю 1.1 додатка Д5 За матеріалами категорії 101.23 Бази знань*
  • Аркуш коригування до митної декларації: коли правимо ПК? Імпортеру через кілька періодів після оформлення митної декларації митники оформили аркуш коригування. Причина — повернення митних платежів. У якому періоді відобразити зменшення податкового кредиту? Чи потрібно подавати уточнюючий розрахунок?
  • Звідки взялося ΣПеревищ: шукаємо причину в Електронному кабінеті Причин для появи показника ΣПеревищ досить багато. Це можуть бути як технічні помилки (некоректний підрахунок даних програмним забезпеченням податківців), так і неточності, яких припускаються самі платники ПДВ*. Допомогти розібратися, чому у вас виник цей показник, може Електронний кабінет (ЕК). А точніше, новий сервіс, який зовсім недавно впровадили контролери.
  • Два аванси в одну ПН: виправляємо помилку В один день за одним договором підприємство отримало дві передоплати. Склали дві ПН, але другу не змогли вчасно зареєструвати, бо бракувало ліміту реєстрації. Запитання: чи можна через виправлення помилки доповнити першу ПН (додати другу частину авансу до першої ПН) і тим самим уникнути штрафу за несвоєчасну реєстрацію/нереєстрацію другої ПН?
  • «Імпорт у валізі» — не варіант. Але… У партії товару, отриманій підприємством за імпортним контрактом, виявилося недовантаження на пару сотень доларів. За джентльменською домовленістю з постачальником при зустрічі на закордонній виставці співробітник підприємства отримав товар, якого не вистачало, від представника постачальника і привіз його у багажі. Як його оприбутковувати?
  • Послуги експедирування вантажу: ПДВ-наслідки Підприємство здійснює транспортно-експедиторські послуги з доставки вантажу з Китаю через Білорусь до України із залученням третіх осіб. Замовник — постійне представництво нерезидента. Які ПДВ-наслідки чекають на експедитора?
  • Виплати працівникові за рішенням суду: «чистими»! Ситуація, можна сказати, буденна. У спорі між працівником і роботодавцем переміг працівник. Суд присудив виплатити переможцеві заробітну плату за час вимушеного прогулу. Зрозуміло, у працівника виникає дохід. Отже, постає питання з його оподаткуванням. Роботодавець стягнув податки з суми, зазначеної в судовому рішенні, і різницю виплатив працівникові. Але в ситуацію втрутився держвиконавець… Як далі розвивалися події і чим усе закінчилося?
  • Нюанси експорту у ФОП-єдинника ФОП на єдиному податку (група 2) планує експортувати товар і надавати послуги нерезидентам. Якщо платежі для нього від нерезидентів прийматиме посередник — фінансова компанія (конвертувати і перераховувати ФОП гривні), чи вважатиметься це порушенням? Які можливі наслідки? Чи може такий ФОП надавати послуги нерезидентам?
  • Таблиця 1.1 додатка Д5: чи є в ній місце «запізнілим» ПН? Чи потрібно зазначати в таблиці 1.1 додатка Д5 несвоєчасно зареєстровані податкові накладні (ПН ), якщо вони потрапили до ЄРПН до подання ПДВ-декларації?
  • Продаж ОЗ нижче балансової вартості: чи дотягувати ПЗ до мінбази На балансі підприємства значаться основні засоби (ОЗ) вартістю 1,3 млн грн. Вирішено продати такі активи за 1 млн грн. (без ПДВ). Чи треба дотягувати податкові зобов’язання (ПЗ) до мінбази?
  • Грошовий внесок до статутного капіталу ТОВ не впливає на фінрезультат інвестора Підприємство придбало частку в статутному капіталі ТОВ у розмірі 100 %. У серпні 2018 року прийнято рішення про збільшення статутного капіталу ТОВ за рахунок додаткових грошових внесків. Чи треба на суму поповнення статутного капіталу збільшувати фінансовий результат підприємства?
  • «ПриРРОшний» сейф і «службова видача» Чи можна в магазині поряд із РРО поставити сейф і протягом дня перекладати туди виручку зі скриньки РРО? Чи треба такі суми проводити як «службову видачу»?
  • Не роздрукували вчасно Z-звіт: наслідки Помилково не роздрукували Z-звіт, але з’ясувалося це через декілька днів, протягом яких розрахункові операції не проводилися. Яких санкцій чекати працівникові і підприємству?
  • Як здолати комунікативний бар’єр Людська комунікація така ніжна і крихка штука, що зіпсувати її може багато що. Як же усунути перешкоди в комунікативному обміні? Щоб відповісти на це запитання, ми написали цілу замітку, а ви тепер можете її прочитати!
  • Готівкові обмеження і поворотна фіндопомога ДФСУ у листі від 30.08.2018 р. № 3780/ІПК/06-30-14-06-14 зауважила, що 50-тисячне готівкове обмеження не поширюється на розрахунки з оплати праці, матеріальної допомоги з тимчасової непрацездатності (у тому числі допомоги по вагітності та пологах) і надання поворотної фінансової допомоги.
  • ДРС погодила критерії блокування ПН/РК Мінфін дослухався думки ДРС щодо необхідності дотримання юридичних процедур введення Критеріїв ризиковості платника податку для зняття блокування реєстрації ПН/РК.
  • Чи стане цукор солодшим без держрегулювання Прийнято Закон України (базовий законопроект від 27.04.2016 р. № 4532), яким визнано таким, що втратив чинність Закон України «Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру».
  • Соцгарантії учасників АТО поширили на учасників ООС Особам, які забезпечують державний суверенітет України на тимчасово окупованих територіях у ході операції Об’єднаних сил (ООС), надано право на соціальні гарантії, передбачені для учасників АТО.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі