№75

Податки та бухгалтерський облік, вересень, 2018/№ 75 Інші номери журналу ›
  • Списуємо заборгованість за послугами нерезидента: коригувати ПК не треба Лист ДФСУ від 01.08.2018 р. № 3354/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Готівкові обмеження Готівка усе так само продовжує виступати активним «учасником» у розрахунках, незважаючи на обмеження НБУ в цій області і популяризацію інших форм розрахунку (у першу чергу безготівково-карткових). Ця стаття є нагадуванням про обмеження для розрахунків готівкою, які наразі діють, аби ви могли легше орієнтуватися в мутнувато-готівковій водиці.
  • Звіт з ЄСВ: експрес-відповіді на ваші запитання Попри те, що термін подання оновленого Звіту за формою № Д4 за серпень 2018 року щойно спливає (граничний термін подання — 20 вересня), кількість запитань, пов’язаних із його заповненням, не зменшується. Тематичний номер* щодо заповнення граф і рядків ЄСВшної звітності ви вже отримали. Але кожен хоче почути тут і зараз відповідь саме на своє запитання. Тож умощуйтесь зручніше. Відповідаємо!
  • Штрафи за нереєстрацію заблокованих ПН На «гарячу лінію» регулярно надходять ваші запитання щодо правомірності застосування штрафів за несвоєчасну реєстрацію заблокованих ПН. Сьогодні розглянемо кілька найбільш популярних з таких запитань.
  • Класифікатор професій: як ним користуватися? Часто від працівників кадрових служб доводиться чути запитання: «Чому назви посад (професій) у штатному розписі підприємства мають відповідати Класифікатору професій?». Відповіддю на нього є ця стаття.
  • Індексуємо зарплату за жовтень 2018 року Індексацію заробітної плати повинні проводити усі роботодавці. Нагадаємо, що починаючи з грудня 2015 року запрацювали нові правила індексації, а з 1 січня 2016 року збільшили поріг індексації до 103 % (подробиці див. в «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 22; 2017, № 7, с. 35).
  • Доходи за 2004 — 2018 рр. виплачено у вересні 2018 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням строків виплати зарплати у разі погашення боргів у серпні 2018 року шукайте в «Податки та бухгалтерський облік», 2018, № 67, с. 25. У сьогоднішньому номері наведемо індекси для розрахунку суми компенсації за доходами, нарахованими в 2004 — 2018 роках, якщо вони виплачуються у вересні 2018 року.
  • Аліменти — тільки через держвиконавця?! Аліменти… Здавалося б, проблема виключно побутова. Але виявляється, що ні! У результаті клопоту додається не лише родині, але й роботодавцю (читай: бухгалтеру). Останнє підтвердження тому: боротьба із злісними неплатниками аліментів призвела до змін у виконавчому законодавстві, які, у свою чергу, зрикошетили по госпсуб’єктах. Маємо на увазі новий порядок перерахування аліментів. На кого він поширюється? Як бути тим, хто вже відраховував аліменти за постановами державних і приватних виконавців, а також за виконавчими листами?
  • ПДВ помилково сплатили на бюджетний рахунок: як виправити промах Підприємство помилково перерахувало ПДВ на бюджетний рахунок, а не на свій електронний рахунок у СЕА. Як виправити таку помилку?
  • Зведені податкові накладні: коли можна обійтися без РК Як заповнити зведену податкову накладну, якщо до дати її складання відбулося повернення товарів/передоплати або зміна ціни? Чи потрібно у такому разі виписувати розрахунки коригування, чи можна обійтися без них?
  • Нерезидентські послуги для неоподатковуваної діяльності: чи нараховувати «компенсуючі» ПЗ Підприємство — платник ПДВ придбало послуги у нерезидента на митній території України для використання в неоподатковуваній діяльності. Чи треба у такому разі нараховувати «компенсуючі» податкові зобов’язання (ПЗ)? Що робити, якщо не відображали податковий кредит (ПК) і не нараховували ані «нерезидентські», ані «компенсуючі» ПЗ?
  • Коли друкувати чек РРО при оплаті через систему LiqPay? Підприємство продає товари через інтернет-магазин. Розрахунки за товари здійснюються через систему LiqPay. Тому кошти за товар надходять на рахунок підприємства не одразу, а протягом декількох днів. В який саме момент продавцю слід проводити цю розрахункову операцію через РРО: в момент здійснення транзакції через систему LiqPay чи в момент зарахування коштів на рахунок підприємства?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі