№24

Податки та бухгалтерський облік, березень, 2019/№ 24 Інші номери журналу ›
  • ПДВ та електроенергія — каламутна справа За матеріалами роз’яснення на сайті ОВП ДФС*
  • Перевіряємо реєстрацію платником сільгоспЄП За матеріалами категорії 108.02.06 Бази знань
  • Як оприбуткувати готівку у разі використання КОРО Лист ДФСУ від 05.03.2019 р. № 904/6/99-99-14-05-01-15/ІПК
  • Підводні камені реорганізації: ПДВ Реорганізація (на відміну від ліквідації) передбачає появу правонаступників. Проте в оподаткуванні відносин правонаступників з попередниками залишається багато білих плям, що породжує складнощі. Розглянемо найпоширеніші запитання, що супроводжують реорганізацію юросіб. І в першу чергу — щодо ПДВ.
  • Помер працівник: що робити роботодавцеві Наскільки б сумною не була ця історія, погодьтеся, такі ситуації зустрічаються в житті. І тут для роботодавця головне — не розгубитися, а чітко розуміти, як оформити припинення трудових відносин з працівником, що помер. Як провести остаточний розрахунок? Хто має право на отримання заробітної плати працівника? Як допомогти родичам працівника, що помер? Відповіді на ці запитання ви знайдете в нашій статті.
  • Старе орендне поліпшення: як правильно списати? Високодохідне підприємство ще до 2015 року провело ремонт орендованого приміщення (вартістю 300 тис. грн.), під який був створений об’єкт основних засобів (ОЗ). З 2015 року об’єкт-поліпшення в податковому обліку не амортизували (станом на 31.12.2014 р. за об’єктом зависло 220 тис. грн. податкової залишкової вартості). Нараховували тільки бухгалтерську амортизацію та відображали зменшуючу різницю в ряд. 1.1.1 додатка РІ. Наскільки це правильно? Чи можна тепер при списанні орендполіпшення (через повернення об’єкта оренди без компенсації) у ряд. 1.2.2 показати бухгалтерську залишкову вартість об’єкта (100 тис. грн.)? Давайте розбиратися.
  • Гроші у банку-банкруті: як правильно списати в обліку Підприємство в 2015 році визнано кредитором ліквідовуваного банку і включено в 7-му чергу. До сьогодні заборгованість продовжує числитися на рахунку 377. Будучи малодохідником, підприємство резерв сумнівних боргів (РСБ) не нараховувало. Проте за підсумками 2018 року перевищили дохід в 20 млн грн. Чи треба нараховувати РСБ? Коли можна списати дебіторську заборгованість банку? Які податкові різниці чекають підприємство?
  • ФОП пішов зі спрощенки: як відобразити витрати на загальній? Попрощавшись зі спрощенкою, ФОП-загальносистемник стикається не тільки з перехідними питаннями. Для нього відтепер кардинально змінюються й правила ведення обліку. Як наслідок, виникають питання з розрахунком чистого доходу, обов’язковою фіксацією витрат, доводиться суворіше ставитися до видаткових документів. Загалом, необхідно змінювати порядок ведення обліку. Про це сьогодні й поговоримо. Особливу увагу приділимо обліку витрат підприємця на загальній системі оподаткування, враховуючи перехідні нюанси.
  • ПДВшний бухоблік Сумам ПДВ, нарахованим у ПН/РК, місце не лише в ПДВ-декларації. Їх ще треба відображати у бухгалтерському обліку, як пропонує Інструкція № 141*. Згадаємо сьогодні найпоширеніші проводки з ПДВ-обліку, які згодяться в повсякденній роботі.
  • ОЗ для пільгової діяльності: формуємо об’єкт Приватний навчальний заклад (загальна система, платник ПДВ) здійснює діяльність, звільнену від ПДВ згідно з п.п. «в» п.п. 197.1.2 ПКУ. Для використання в пільговій діяльності придбало холодильник (для зберігання медикаментів у медпункті закладу) вартістю 6150 грн. (у тому числі ПДВ — 1025 грн.). Як відобразити такий об’єкт в обліку, якщо критерій розмежування ОЗ/МНМА на підприємстві складає 6000 грн.?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі