№40

Податки та бухгалтерський облік, травень, 2019/№ 40 Інші номери журналу ›
  • Блокування ПН/РК: «ми їх душили-душили...» Постанова КМУ від 24.04.2019 р. № 391
  • НБУ форсує готівковий нагляд Постанова Правління НБУ від 18.04.2019 р. № 62
  • Експорт послуг (і робіт) — без валютного нагляду! Постанова Правління НБУ від 14.05.2019 р. № 67
  • Наздогнати вітер, або Держдивіденди-2019 Лист ДФСУ від 08.05.2019 р. № 14809/7/99-99-15-02-01-17
  • Реєстрація акцизних складів і ф. № 20-ОПП Роз’яснення ОВП ДФС від 06.05.2019 р.*
  • Блокування РК: що робити Усі, звичайно, хочуть, щоб незабаром про блокування ПН/РК згадувалося як про якийсь страшний сон. Але поки реалії, на жаль, залишаються невтішними. Ще й погіршуються (див. с. 2)... Розглянемо сьогодні ваші запитання щодо (роз)блокування розрахунків коригування (РК) до податкових накладних (ПН).
  • Проводимо атестацію робочого місця Кожен працівник хоче працювати в здорових і безпечних умовах. Тому одне з головних завдань роботодавця — забезпечити такі умови. Тим більше що це закріплено законодавчо (ст. 21 КЗпП, ст. 13 Закону № 2694). На жаль, від шкідливих (що негативно впливають на здоров’я) технологічних процесів, обладнання, сировини та матеріалів не втечеш. За заподіяну працівникам шкоду роботодавцям доводиться розплачуватися пільгами, гарантіями, компенсаціями. Як оцінити шкідливість умов праці та з’ясувати, чи доплачувати працівникам «за шкідливість»? Потрібно провести атестацію робочих місць. А як це зробити, ми вам зараз розповімо.
  • Директор використав КПК в особистих цілях: що робити? Корпоративна карта в руках директора — неначе бомба з годинниковим механізмом, що у будь-який момент може вибухнути. І гроші підприємства можуть ненавмисно піти на незаплановані (особисті) цілі начальника (придбання продуктів у супермаркеті, підгузків для синочка, шалі для улюбленої бабусі тощо). Отже, бухгалтерові треба бути завжди напоготові і відстежувати такі негосподарські покупки. А що робити з ними далі, підкажемо ми в сьогоднішній статті.
  • Інвалідний норматив: «шкідливі» поради На вулиці весна! Хочеться на природу, шашличків, у відпустку (наскільки дозволить робота)… «Ну який інвалідний норматив?!» — скажете ви. На жаль, але якщо підприємство (ФОП) цього року планує збільшувати чисельність працівників, замислитися про необхідність виконання інвалідного нормативу слід уже зараз. Чому? Справа в округленні! Заінтригували? Зараз пояснимо.
  • Покупець не реєструє РК: що в обліку? При зменшуючих ПДВ-коригуваннях продавець завжди в зоні ризику. Адже не всякий покупець згоден реєструвати РК. У такій ситуації опинився і наш продавець. Йому покупець повідомив, що не збирається реєструвати зменшуючий РК взагалі. Як продавцеві відобразити в обліку коригувальну операцію? Коли в обліку завислий ПДВ можна списати на витрати? Давайте розбиратися.
  • Інспектуванням Держпраці прийшов кінець? Новина, що розбурхала Інтернет! 14 травня суд* визнав недійсною горезвісну постанову № 295**. Детальніше про ситуацію та її наслідки читайте в цій статті.
  • Індексуємо зарплату за червень 2019 року Індексацію заробітної плати повинні проводити усі роботодавці.
  • Доходи за 2005 — 2019 рр. виплачені в травні 2019 року: розраховуємо компенсацію У сьогоднішньому номері наведемо індекси для розрахунку суми компенсації по доходах, нарахованих в 2005 — 2019 роках, якщо вони виплачуються в травні 2019 року.
  • Форма № 2-мс новоспеченого високодохідника Річний дохід підприємства за 2018 рік уперше перевищив 20 млн грн. Як слід було заповнювати графу 4 ф. № 2-мс за 1 квартал 2019 року: прокреслювати чи заповнювати за даними бухгалтерського обліку? (м. Маріуполь)
  • Придбали товар у підприємця з лінії зіткнення: чи утримувати ПДФО? Підприємство придбало товар у підприємця, зареєстрованого в населеному пункті на лінії зіткнення. Чи треба утримувати ПДФО і ВЗ із суми виплачуваного йому доходу? (м. Харків)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі