№66

Податки & бухоблік, серпень, 2020/№ 66 Інші номери журналу ›
  • Що до ПКУ привніс Закон № 786? Немає межі досконалості! ПКУ, підкоригований Законом України від 16.01.2020 р. № 466-IХ (детальніше див. «Податки & бухоблік», 2020, № 44, с. 2 і № 45), знову підкоригували. Поправки вносить Закон України від 14.07.2020 р. № 786-IX (опублікований 7 серпня). Законодавці врахували низку моментів, які з першого разу врахувати не вийшло. Хоча не все, що намічалося, утілилося в життя. А також не забули про обіцяні спрощення: скасування Книг обліку для підприємців (див. с. 19) та електронний кабінет. Подивимося, що нового.
  • Переводимо на іншу постійну роботу: оплатні нюанси У «Податки & бухоблік», 2020, № 64, с. 14 ми розглянули кадрові питання переведення працівника на іншу постійну роботу, а також порядок відображення такого переведення в таблиці 5 Звіту з ЄСВ. За кадром залишилися оплатні нюанси переведення. В яких випадках працівникові належить доплата при переведенні? Як зміна окладу у зв’язку з переведенням позначиться на розрахунку відпускних? Як впливає переведення на індексацію? Знімаємо ці питання.
  • Усе про роздрібну торгівлю пивом У розпал літньої спеки втамувати спрагу можна водою, квасом, ну і звичайно, пивом. А якщо до всього цього пригадати пісню із кінофільму, що «губить людей не пиво, губить людей вода», то продаж такого освіжаюче-алкогольного напою влітку стає дуже привабливим. Тож сьогодні давайте з’ясуємо, хто може торгувати пивом і які вимоги слід враховувати при торгівлі цим хмільним напоєм.
  • Фізособа продає фізособі автомобіль У ваших планах придбання або продаж авто? Тоді, звичайно ж, краще заздалегідь знати, на що доведеться витратитися, проводячи таку угоду. Ну що ж, давайте прикинемо по сумах.
  • Так, проте ні, або Не прийняли декларацію після квитанції № 2 Здали декларацію з ПДВ за червень, надійшла квитанція про прийняття № 2. Але незабаром отримали повідомлення про відмову в прийнятті декларації, оскільки неправильно зазначили контролюючий орган: «ДФС» замість «ДПС». Оскільки граничний строк подання декларації минув, фіскали пропонують перездати декларацію зі штрафом. Наскільки це правомірно?
  • Книги ФОП скасували: чи все так просто? І от це сталося. Президент таки підписав Закон України від 14.07.2020 р. № 786-IX, яким скасовується реєстрація Книг обліку для усіх ФОП. Як виявилося, він приніс більше радощів, ніж всі очікували. Про ці невеликі радощі й поговоримо далі.
  • Документи на товар для ФОП У «Податки & бухоблік», 2020, № 61, с. 22 ми обговорювали нову норму про ведення обліку товарних запасів і пред’явлення документів на товар. Як і слід було очікувати, ця тема викликала підвищений інтерес читачів. І, як наслідок, нові запитання. Давайте ще раз повернемося до неї і розглянемо нюанси, які з’явилися.
  • Індексуємо зарплату за вересень 2020 року Індексацію заробітної плати повинні проводити всі роботодавці.
  • Доходи за 2011 — 2020 роки виплачено в серпні 2020 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням строків виплати зарплати у разі погашення боргів у липні 2020 року шукайте в «Податки & бухоблік», 2020, № 58, с. 24.
  • Частина будівлі в оренді: як оподатковувати За матеріалами категорії 106.02 Бази знань
  • Земельний податок у місяці придбання землі: обчислюємо по-новому За матеріалами категорії 111.06 Бази знань
  • ФОП списує недоїмку: Звіт з ЄСВ за себе За матеріалами категорії 201.06 Бази знань
  • Допомога по частковому безробіттю ФОП. Оподаткування За матеріалами категорії 103.02 Бази знань
  • Електромобільна ПДВ-пільга за новим УКТ ЗЕД Підприємство ввозить із-за кордону і продає в Україні електромобілі. Чи має воно право після початку дії нової версії УКТ ЗЕД (2017 року) на ПДВ-звільнення при постачанні таких товарів?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі