№26

Податки & бухоблік, квітень, 2021/№ 26 Інші номери журналу ›
  • Постійні представництва: хто вони? З 01.01.2021 р. відбулося удосконалення (розширення) критеріїв віднесення відокремлених підрозділів нерезидентів до постійних представництв нерезидентів в Україні. Крім того, ПКУ тепер зобов’язує саме нерезидента ставати на облік у податковій за місцезнаходженням свого постійного представництва. За нереєстрацію нерезидента платником податку йому загрожує чималий штраф. Через карантинний мораторій його до кінця карантину не застосують. Тому час стати на облік у податковій ще є. Далі поговоримо про те, як чітко розпізнати, який відокремлений підрозділ нерезидента є постійним представництвом, а який до них не належить.
  • Нерезидент — платник податку З подання Закону № 466 на облік у податковій у випадку здійснення нерезидентом діяльності в Україні через постійне представництво потрібно ставати не постійному представництву, як це було раніше, а самому нерезиденту. Про те, на що слід звернути увагу при реєстрації нерезидента платником податків, і про умови такої реєстрації поговоримо далі.
  • Перевірка реєстрації нерезидентів Нерезиденти мали стати на облік як платники податку на прибуток замість діючих до 01.01.2021 р. постійних представництв до 01.04.2021 р. Якщо вони цього не зробили, то на них чекатиме чимало неприємностей. Що це за неприємності, розповімо у статті.
  • Податок на прибуток представництв Зміни торкнулися й оподаткування прибутку постійних представництв. Фактично ПП залишили тільки один метод розрахунку прибутку — за загальними правилами, як і для всіх платників, але є свої нюанси. Про те, як постійному представництву порахувати оподатковуваний прибуток, зараз поговоримо.
  • Звітність постійних представництв нерезидентів Тепер поговоримо про те, як постійні представництва звітують. З’ясуємо, яку фінзвітність вони складають і як подають декларацію з податку на прибуток підприємства.
  • Наслідки перереєстрації представництв Після того як нерезидент стане платником податку на прибуток замість свого постійного представництва, постає чимало питань перехідного характеру. Відповіді на найбільш актуальні із них шукайте нижче.
  • Довіреність резиденту = створення представництва?! Відкриття представництва в Україні — це для нерезидента зазвичай свідоме й добре продумане рішення. Однак інколи стається так, що податківці підозрюють нерезидента у створенні представництва просто за фактом видачі довіреності резиденту України. Приклади таких підозр містяться в судовій практиці. Тож скажемо про це декілька слів.
  • Виплата нерезиденту від свого представництва Постійне представництво нерезидента перераховує свій прибуток на рахунок того нерезидента, чиїм представництвом є. Чи має при цьому утримуватись податок на репатріацію? (м. Київ)
  • Резидент представляє інтереси нерезидента Нерезидент у минулих роках здійснював діяльність в Україні через представника — резидента України. А тому саме резидент виступав постійним представництвом з метою сплати податку на прибуток за нерезидента. Чи може резидент й у 2021 році виступати податковим представником такого нерезидента? (м. Київ)
  • Працівники-іноземці в представництві нерезидента і ЄСВ На роботу в представництво нерезидента, розташоване на території України, головне підприємство направляє свого співробітника, який також не є резидентом України. Чи потрібно представництву нерезидента як податковому агенту утримувати з зарплатних доходів такого співробітника ПДФО, ВЗ, чи буде в цьому випадку ЄСВ? (м. Київ)
  • Що буде у квітні
  • Чим запам’ятався березень
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі