№33

Податки & бухоблік, квітень, 2021/№ 33 Інші номери журналу ›
  • Таблиця даних платника ПДВ: як подати Платникам ПДВ відомо, що одна з надійніших ознак, яка рятує ПН та деякі РК від блокування при реєстрації, — це врахована (прийнята) фіскалами Таблиця даних платника податку (далі — Таблиця). Раніше врахована Таблиця формально «перебиває » навіть ризиковий статус платника ПДВ. Але… зазвичай пропхнути через фіскалів Таблицю не легше, ніж самотужки переплисти Ла-Манш. Тому ми узагальнили і розглянули «табличні» топ-питання наших читачів, щоб їм було легше виживати в таких «ПН-блокувальних» умовах…
  • Довідка замість лікарняного: як бути Видача лікувальним закладом довідки замість листка непрацездатності — ситуація, що виникає час від часу вже декілька років поспіль. Пов’язана вона з відсутністю бланків лікарняних з різноманітних причин. Але які б причини такого дефіциту не були, перед комісією (уповноваженим) із соціального страхування та роботодавцем завжди постає питання: що робити, коли працівник надав саме довідку замість лікарняного? Детально відповідаємо на це запитання у нашій статті.
  • Карантин діятиме й надалі! Пандемія коронавірусу не поспішає покидати терени України. А тому немає нічого дивного, що Кабмін вкотре продовжив дію введеного ще у березні 2020 року карантину до 30.06.2021 р. Що саме принесе суб’єктам господарювання продовження дії карантину, поговоримо далі.
  • Приймаємо/переводимо/звільняємо у вихідні, святкові та неробочі дні На практиці трапляються випадки, коли кадровий рух на підприємстві відбувається у вихідні або святкові та неробочі дні. Чи можливо прийняти працівника на роботу, перевести його на іншу посаду або звільнити у такі дні? Чи не буде мати з цим проблем роботодавець або сам працівник? Дамо відповіді на ці запитання.
  • Податкові зобов’язання не того періоду: виправляємо без доплати Виписали податкову накладну вереснем 2020 року, а треба було серпнем. Чи можна спочатку подати УР на зменшення ПЗ за вересень, отримавши переплату за особовим? А потім подати УР за серпень, щоб не платити зайвих грошей? Усі подальші декларації, починаючи з жовтня, мінусові. Цікава ситуація, чи не так?
  • Бюро економічної безпеки: вітаємо старих знайомих? Ох і довго ж ми чекали цього… Нарешті ситуація з податковою міліцією проясниться. Скоро нам доведеться мати справу з Бюро економічної безпеки (БЕБ). Хто це і чи варто платникові боятися цього органу? Чи буде БЕБ створювати ті ж проблеми, що і податкова міліція? Давайте розбиратися.
  • Об’єднаний звіт: відповіді на запитання Час подання звітності за 1 квартал невблаганно спливає. Багато щасливчиків уже успішно подали новий об’єднаний звіт і обзавелися заповітною квитанцією № 2. Вітаємо! Але серед бухгалтерів чимало й тих, хто ще не впорався з монстром. Їм якраз і буде цікава наша добірка відповідей на запитання щодо заповнення Податкового розрахунку. Ну а тим, хто здався, вона згодиться при заповненні звіту за наступний квартал.
  • Нумерація в Об'єднаному звіті та додатку 4ДФ Яким чином проводиться нумерація Податкового розрахунку та додатків до нього?
  • Відпустки для тата. Даєш зміни! Проєкт Закону від 19.06.2020 р. № 3695
  • Помилка у ф. № 20-ОПП: як виправити? Роз’яснення ЦМУ ОВП ДПС від 14.04.2021 р. (offi cevp.tax.gov.ua/media-ark/news- ark/463181.html)
  • Звітуємо за новою формою № 4-ПН Наказ Мінекономіки від 18.03.2021 р. № 563
  • Повертаємо переплату з транспортного податку У декларацію з транспортного податку на 2020 рік помилково потрапили авто, які на той час не були включені до переліку транспортних засобів, що мали б оподатковуватися. Помилку виявили лише зараз. Як зняти ці зайві нарахування та повернути переплачені кошти? (м. Дніпро)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі