№61

Податки & бухоблік, серпень, 2021/№ 61 Інші номери журналу ›
  • Трудові книжки: а ви вже скануєте? З 10 червня стартував перехід на електронний облік трудової діяльності. Триватиме він 5 років. Протягом цього часу роботодавці або ж самі працівники надаватимуть Пенсійному фонду електронні копії сторінок трудових книжок та документів про стаж.Законодавче підґрунтя є. Беремося до справи
  • Бухдовідка — документ на всі випадки Коли первинні документи встановленої форми для фіксації госпоперацій не передбачені, на допомогу завжди прийде бухгалтерська довідка. Давайте з’ясуємо, в яких випадках треба складати бухгалтерську довідку та як правильно її оформити.
  • Помилково сплатили/не сплатили ЄСВ з МЗП: а що у звіті? Вимога про сплату ЄСВ з мінімальної зарплати (МЗП) діє вже не один рік. Проте на практиці бувають ситуації, коли з нею все йде не дуже гладко: то нарахували доплату до мінімального страхового внеску, коли не потрібно, то навпаки — забули про неї. І якщо з виправленням помилки в бухобліку справляються на ура, то відображення таких коригувань у Д1 Податкового розрахунку багатьох бухгалтерів заводить у глухий кут. Усе розставити на свої місяця вам допоможе наша стаття.
  • Оренда транспорту з екіпажем (пальний акциз та інше) До нас звернувся стурбований читач з низкою запитань. Його підприємство не зареєстроване платником пального акцизу, оскільки воно використовує пальне виключно для власних потреб. Зараз воно взяло в оренду з екіпажем (водієм) транспортний засіб, який заправляє на своїй колонці. Запитання наступні. Чи має підприємство право заправляти цей транспорт пальним (зокрема, на своїй колонці)? Адже місцеві податківці стверджують, що водій такого транспорту не є ні працівником, ні матеріально відповідальною особою підприємства, тому воно не має права його заправляти. Окрім того, на їх думку, таке заправлення є реалізацією і підприємство повинно зареєструватись платником пального акцизу. Чи мають рацію податківці і що підприємству робити?
  • Земельний податок у фізосіб
  • Помилка в ставці ПДВ: виправляємо через РК! Листи ДПСУ від 21.07.2021 р. № 2872/ІПК/99-00-21-03-02-06, № 2875/ІПК/99-00-21-03-02-06
  • ПДВ: як заповнювати таблицю 1.1 уточнюючого Д1? За матеріалами категорії 101.24 Бази знань
  • Пальне за талонами заправлено, а чека немає Шановна редакціє, підкажіть, як бути в такій ситуації. Ми купуємо талони на пальне. Водій, що заправлявсь за талонами, загубив чек, не пам’ятає дату заправки і на якій заправці заправився. Чи достатньо відобразити у подорожньому листі те, що він заправився та у якій кількості, і написати пояснювальну? (м. Київ)
  • Строковий трудовий договір: чи потрібен наказ про звільнення? Працівник прийнятий на роботу за строковим трудовим договором, про що зазначено в наказі про прийняття на роботу. Чи обов’язково в цьому випадку видавати наказ про звільнення? Якщо ні, то як у такому разі заповнювати Д5? (м. Полтава)
  • Бухгалтерський тест за липень Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — проблем немає. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, чи добре «зайшли» теми липневих номерів.
  • Чим запам’ятався липень
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі