№10

Податки & бухоблік, лютий, 2021/№ 10 Інші номери журналу ›
  • Стаємо платниками сільгоспЄП Щоб стати платниками сільгоспЄП, аграрії, як юрособи, так і ФОП, повинні не тільки дотримуватися певних вимог, а й проінформувати фіскалів про те, що вони у звітному році бажають працювати на сільгоспЄП. Про те, як це зробити у 2021 році, поговоримо далі.
  • Розраховуємо сільгоспчастку за 2020 рік Щоб бути платниками сільгоспЄП у наступному році, юрособи-агротоваровиробники мають за минулий рік отримати сільгоспчастку на рівні не менше 75 %. Про те, що ця вимога виконана, аграрії повідомляють фіскалів шляхом подання разом із звітністю із сільгоспЄП Розрахунок сільгоспчастки. Як розрахувати сільгоспчастку за 2020 рік і на що слід звернути увагу при цьому, поговоримо нижче.
  • Як розрахувати сільгоспЄП Про те, хто може стати платником сільгоспЄП із числа юросіб і ФОП, ви вже дізналися. Але щоб фактично стати платником податку, потрібно ще розрахувати податкові зобов’язання з сільгоспЄП на рік уперед у декларації. Як саме це зробити, читайте далі.
  • Зміна площі сільгоспугідь протягом 2021 року Податкові зобов’язання платник сільгоспЄП визначає станом на 1 січня. Було б дуже зручно для звітності, якби права на земельні ділянки набувалися виключно на цю дату, а припинялися виключно 31 грудня. Але найчастіше право власності в платника набувається і припиняється посеред року. Як це відображається на звітності? Про це — саме зараз!
  • НГО сільгоспугідь: де її шукати? Для того щоб платник сільгоспЄП (юрособа чи ФОП) міг нарахувати податкові зобов’язання, він обов’язково має знати розмір нормативної грошової оцінки (НГО) 1 га своїх земельних ділянок. Про те, де взяти розмір НГО землі, щоб вірно розрахувати розмір сільгоспЄП на 2021 рік, поговоримо далі.
  • РРО і сільгоспЄП Платники сільгоспЄП теж стикаються із необхідністю застосовувати РРО. Чи допоможуть їм єдиноподатковий статус і специфіка діяльності? Давайте розберемося разом!
  • Чому краще обрати сільгоспЄП Кожен суб’єкт господарювання бажає сплачувати до бюджету якнайменшу суму коштів у вигляді податків. Тому завжди аграрії ламають голову над тим, яку систему оподаткування обрати. Зазвичай для аграріїв-юросіб найбільш привабливим є сільгоспЄП. Про те, чому саме його обирають юрособи, поговоримо далі.
  • Звітність не подали, а на сільгоспЄП перейшли Інколи юрособи забувають подати у відведений строк пакет документів щодо підтвердження статусу платника сільгоспЄП або подають, але не в повному обсязі. Тоді виникає запитання: чи може аграрій у цьому разі стати платником сільгоспЄП у поточному році? Відповідь на нього шукайте нижче.
  • Прощавай, сільгоспЄП! Процес та його наслідки Інколи стається так, що платники сільгоспЄП прощаються зі своїм статусом. Якщо ви з початку року не хочете працювати на сільгоспЄП, то все просто. Не подаєте звітність, не підтверджуєте статус — і вас знімають. А от якщо прощання відбувається посеред року? Давайте подивимося, як та коли це можливо.
  • Особливості ЄСВ для фермерських господарств Працювати на сільгоспЄП групи 4 можуть не тільки юридичні особи, а й ФОП, на базі яких створені сімейні фермерські господарства. Члени фермерських господарств визначені законодавством як окрема група платників ЄСВ. Для таких осіб правила обчислення бази єдиного внеску, його нарахування та сплати, подання звітності з ЄСВ мають певні особливості. Поговоримо про них у цій статті.
  • Перехід ФОП на сільгоспЄП посеред року Фізособа має намір у 2021 році зареєструвати ФОП і створити сімейне фермерське господарство без статусу юрособи. Чи зможе такий ФОП посеред року стати платником сільгоспЄП?
  • Перехід на сільгоспЄП і ПДВ У групу 4 переходить платник єдиного податку іншої групи. Яким чином цей перехід відображається на обов’язку такого платника реєструватися платником ПДВ?
  • Переробник сільгосппродукції і сільгоспЄП Підприємство займається переробкою сільгосппродукції, а саме виробництвом сільгосппродукції із придбаної сировини в інших (наприклад, виробляє олію із придбаного насіння соняшнику). Виробництво здійснюється на власних та орендованих виробничих потужностях. Чи може таке переробне підприємство стати платником сільгоспЄП?
  • Перелік основних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі