№13

Податки & бухоблік, лютий, 2021/№ 13 Інші номери журналу ›
  • Трудова книжко: давай, до побачення? Погодьтесь, як же довго нам розповідали, що вже скоро, вже ось прямо від завтра відмінять паперові трудові книжки! Та далі нічого не відбувалося. Тож не дивно, що багато хто вже просто перестав реагувати на новини про електронні трудові. Але це сталося! Сьогодні запрошуємо вас до розмови про долю паперових трудових книжок та облік трудової діяльності в електронній формі.
  • Податкова накладна і декларація з ПДВ: з березня — за новою формою Наказ Мінфіну від 02.12.2020 р. № 734 оновив форму податкової накладної (ПН) і декларації з ПДВ. Зміни набувають чинності з 1 березня (місяця, що настає за місяцем опублікування наказу). Розглянемо, що ж новенького трапилося цього разу.
  • Збитки у прибутковій декларації За плечима календарний (а для бухгалтера — звітний) рік. Час підбивати підсумки. Проте цифри зі звітності не завжди можуть порадувати. Особливо за нинішніх умов, коли ризики збиткової діяльності досить великі. Що якщо збитки тягнуться в декларації з податку на прибуток? Про те, що важливо пам’ятати при збитках, зараз поговоримо.
  • Ретробонус — мотиваційна виплата Виплата продавцем товарів своїм покупцям* так званих мотиваційних бонусів (премій) — досить поширений спосіб стимулювання продажів. Незважаючи на уявну простоту, оподаткування та облік таких ретровиплат мають свої особливості. Давайте подивимося, у чому вони полягають і як правильно обліковувати їх у кожної із сторін.
  • Заповнюємо Повідомлення і пояснення на розблокування ПН/РК: зразки Для того, щоб переконати податківців розблокувати податкову накладну (ПН) або розрахунок коригування (РК), відмінити ризиковий статус, а також прийняти Таблицю даних платника ПДВ, треба подати пояснення. Що повинні містити ці документи та який вигляд мати? Надаємо конкретні рекомендації.
  • Отримуємо податкову знижку за 2020 рік Податкова знижка дає можливість фізособі повернути частину витрат свого бюджету. Але, щоб скористатися цією можливістю, треба докласти деяких зусиль. Ми із задоволенням допоможемо вам у цьому. Про те, що потрібно знати та які практичні дії необхідно зробити для отримання податкової знижки за 2020 рік, читайте у нашій статті.
  • Заборону на податкові перевірки скасували?! Постанова КМУ від 03.02.2021 р. № 89
  • Подаєте форму № 10-ПОІ? А ось вам… зміни Наказ Мінсоцполітики від 18.12.2020 р. № 821
  • Новий-старий код КОАТУУ у звітності Підприємство має у власності земельні ділянки у різних населених пунктах (різні коди КОАТУУ). У 2020 році, щоб відзвітувати із земподатку, було подано дві декларації (окрема декларація за окремим кодом КОАТУУ). Через реформу обидва населених пункти увійшли до однієї територіальної громади (ТГ). Скільки річних декларацій із земподатку слід подати у 2021 році?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі