№1-2

Податки & бухоблік, січень, 2021/№ 1-2 Інші номери журналу ›
  • Податкові нововведення 2021 року От і настав 2021 рік. І приніс він із собою для бухгалтера цілу купу різноманітних смаколиків у вигляді нововведень. Цього року їх доволі багато. Одні були введені ще наприкінці весни Законом № 466, а інші законотворці запровадили уже напередодні нового року. При цьому останні нововведення не тільки принесли щось нове, а й підкоригували те, що мав оновити Закон № 466. Тому сьогодні давайте пробіжимося найважливішими податковими нововведеннями, які розпочнуть діяти у 2021 році.
  • Ех, заживемо після свят… (про перевірки у 2021 році і не тільки) 2021 рік можна сміливо назвати роком реформ і змін. Звісно, реформами та їх масштабами нас уже складно здивувати. Але за іншими статтями ви вже, напевно, зрозуміли, що в цьому році їх багато як ніколи. У цьому матеріалі розберемося з юридичними і майже юридичними новинками.
  • Об’єднана звітність: ЄСВ+ Закони пишуться для звичайних людей, тому вони повинні ґрунтуватися на звичайних правилах здорового глузду. Ця цитата належить Т. Джефферсону — третьому президентові США. Чи вдалося дотриматися цього принципу нашим законодавцям, запроваджуючи єдину звітність з ЄСВ та ПДФО, ВЗ, а для ФОП-єдиноподатників — з ЄСВ та єдиного податку?
  • РРО-зміни: для єдинників і не лише Ви вже знаєте*, що тотальне введення РРО/ПРРО для всіх ФОП-єдиноподатників перенесене на 2022 рік (з 01.01.2022 р.). Напевно, пам’ятаєте й про інші РРО-новації, уведені Законом № 1017. Сьогодні ми вкотре поговоримо про РРО-зміни, що діють з грудня минулого року, а також розглянемо ті новинки, які набрали чинності з 01.01.2021 р. Так кому ж у 2021-му не обійтися без РРО?
  • Фінзвітно-статзвітні нововведення Поточний 2021 рік багатий на зміни не лише в податковому законодавстві. Нехай не такі масштабні, але все-таки принципові нововведення торкнулися фінансової та статистичної звітності. У чому вони полягають і кого стосуються, ми зараз і обговоримо.
  • Що нового для підприємців? У цій статті розповімо про те, які зміни 2021 рік підготував для підприємців. Причому торкнемося і підприємців на загальній системі, і єдиноподатників. Але зауважимо відразу: РРО-питанням присвячена окрема стаття на с. 19. А про зміни в ЄСВ для ФОП ви можете прочитати на с. 27. Ця стаття — про інші новації.
  • Новації 2021 року зі сплати ЄСВ за себе для самозайнятих осіб Серед новацій, які щедро дарують нам кожного року «під ялинку» законотворці, цього разу є низка змін стосовно сплати ЄСВ самозайнятими особами. Цікаво, що ці зміни мають мету усунути дискримінацію за сплатою ЄСВ для окремих категорій платників єдиного внеску та зменшують ЄСВ-навантаження. Ознайомимося з ними детальніше.
  • Ставки єдиного податку та ЄСВ для ФОП у 2021 році
  • Чим запам’ятався грудень
  • Перелік основних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі