№3

Податки & бухоблік, січень, 2021/№ 3 Інші номери журналу ›
  • Середня зарплата: перерахунок, премії, МЗП Про зміни у Порядку № 100* ми розповідали наприкінці минулого року**. Але знову є привід поговорити про них. Адже Мінекономіки на своєму сайті надало роз’яснення щодо застосування окремих змінених норм Порядку. Чи є щось цікавеньке? Так!
  • Робота у вихідні дні: оформлюємо та надаємо компенсацію Багато хто з працівників намагається приєднати до різдвяно-новорічних свят невикористані дні відпустки. Проте, поки одні відпочивають, іншим доводиться працювати. Іноді навіть у свої вихідні. Отже, з’ясуємо, за яких умов допускається робота у вихідні дні, які правила документального оформлення такої роботи та способи її компенсації.
  • Складаємо графік відпусток на 2021 рік У 2020 році у зв’язку з пандемією гострої респіраторної хвороби COVID-19 у багатьох виникла звичка не планувати життєві події заздалегідь. Але погодьтеся, це не повинно стосуватися відпусток. Тим паче і законодавство вимагає план! Тож зараз саме час із натхненням узятися за складання графіка відпусток на 2021 рік. А оптимізувати цей процес допоможе наша стаття.
  • Як сховати витрати (приховати збитки) Частенько підприємства у бухгалтерському обліку виходять на збитки. Проте не хочуть їх показувати у звітності, знаючи, що податківці косо дивляться на від’ємний фінрезультат. Чи можна якимось чином сховати (мінімізувати) витрати? Чи є шляхи виходу із ситуації?
  • Продаємо машину. Без шини чи з шиною? Підприємство продає автомобіль разом із шинами. У договорі шини окремо не виділені (продається тільки автомобіль). А в обліку шини числяться окремо — на субрахунку 207. Як правильно облікувати такий продаж? Що вказувати в накладних? Які податки доведеться заплатити?
  • Реєструємо агрохімікат: облік витрат Привід для статті — реальна ситуація підприємства, яке планує випускати нове добриво. Для державної реєстрації цього добрива були понесені витрати на науково-дослідні роботи і випробування, наукову експертизу матеріалів, сплату реєстраційного внеску. Як правильно відобразити в обліку витрати на держреєстрацію препарату? Давайте поміркуємо.
  • Пальне в каністрах та ліцензія на зберігання Лист ДПСУ від 11.11.2020 р. № 4647/ІПК/99-00-09-03-03-06
  • Роялті нерезиденту Підприємство сплачує роялті на користь нерезидента з Великої Британії (що не є пов’язаною особою). Компанія утримує і сплачує з цих сум податок на репатріацію — 15 %. Чи потрібна підприємству довідка про те, що нерезидент підлягає оподаткуванню щодо роялті у Великій Британії для незастосування податкових різниць з п.п. 4 п.п. 140.5.7 ПКУ? Є довідка про резидентство цього одержувача роялті, чи достатньо її?
  • Бухгалтерський тест за грудень Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — проблем немає. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, чи добре «зайшли» теми грудневих номерів.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі