№52

Податки & бухоблік, липень, 2021/№ 52 Інші номери журналу ›
  • Підрозділи: види і специфіка створення Для здійснення господарської діяльності будь-яке підприємство має право створювати різного роду підрозділи. Вони можуть розташовуватися як за місцезнаходженням самого підприємства, так і на іншій території і до того ж мати різний статус. Про те, які підрозділи може створити підприємство і як їх створення сплине на його господарську діяльність, поговоримо далі.
  • Трудові відносини у підрозділах Як правильно оформити трудові відносини з працівниками у підрозділах головного підприємства? Це питання виникає одразу після прийняття рішення про створення головною компанією філії, відділення тощо. За допомогою нашої статті ви з легкістю розберетесь із усіма тонкощами такого працевлаштування.
  • Підрозділи: ПДФО/ВЗ/ЄСВ та Об’єднаний звіт У разі потреби головне підприємство може створювати філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи, а також виробничі структурні підрозділи (виробництва, цехи, відділення, дільниці тощо) й функціональні структурні підрозділи апарату управління (управління, відділи, служби тощо). Звісно, у таких підрозділах працюватимуть наймані працівники. Тож перед роботодавцем постане питання сплати (перерахування) ПДФО, ВЗ, ЄСВ з доходів таких працівників. Розглянемо, що з цього приводу говорить закон і що роз’яснюють податківці.
  • Торговельні точки у ФОП: куди платити ПДФО/ВЗ/ЄСВ Часто до нас звертаються ФОП із проханням допомогти розібратися в такій ситуації: підприємець має декілька торговельних точок у різних містах. Звичайно ж, на кожній торговельній точці в нього є наймані працівники. Звідси й запитання: куди потрібно сплачувати ПДФО, ВЗ і ЄСВ із зарплати найманих працівників цих магазинів? Чи потрібно в цьому випадку ФОП щодо кожного магазину подавати додаток 4ДФ Податкового розрахунку як за відокремлений підрозділ (філію)?
  • Орендуємо майно у фізособи в іншому місті У головного підприємства може виникнути необхідність орендувати майно не за місцем свого знаходження. До якого бюджету слід перераховувати ПДФО та ВЗ з орендної плати, якщо майно орендується у фізичної особи — непідприємця? Чи треба формувати окремий Податковий розрахунок та 4ДФ із сумами орендної плати? Відповідаємо на ці запитання у нашій статті.
  • Філія — окремий платник?! Як ви вже знаєте з попередніх статей, філія не є окремою юридичною особою. Однак у деяких випадках ПКУ визначає філію як окремого платника. Які податки філія може сплачувати окремо від головного підприємства? Давайте розберемося!
  • Каса і підрозділи підприємства Багато підрозділів підприємства мають справу з готівкою. Вони можуть отримувати готівку за продану продукцію (роботи, послуги), видавати її працівникам у вигляді заробітної плати тощо. У зв’язку з цим виникає запитання, чи повинен підрозділ при здійсненні таких операцій мати касу? Відповідь на це та інші касові запитання щодо підрозділів шукайте нижче.
  • РРО/ПРРО в підрозділі Якщо підрозділ підприємства, як структурний, так і відокремлений, здійснює реалізацію товарів, то він зазвичай має такі операції проводити через РРО. Як саме у підрозділі почати використовувати касовий апарат, поговоримо далі.
  • Бухоблік відокремленого підрозділу Коли підприємство створює відокремлений підрозділ, то у нього відразу виникають питання з приводу того, як відобразити операції, що здійснюються таким підрозділом, в обліку. Про ці правила обліку таких операцій поговоримо далі.
  • ПДВ-особливості для підрозділів Ви вже знаєте, що філія не є окремою юридичною особою. Однак чинне законодавство передбачає для філій певні ПДВшні особливості. Більшою мірою вони пов’язані зі складанням податкової накладної (ПН). Давайте поговоримо про них!
  • Чим запам’ятався червень
  • Перелік основних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі