№55

Податки & бухоблік, липень, 2021/№ 55 Інші номери журналу ›
  • Форма № 20-ОПП: топ-запитання Про заповнення і подання ф. № 20-ОПП ми говорили вже багато разів. Однак практика весь час підкидає все нові й нові теми. От і сьогодні дамо відповіді на найбільш популярні й важливі запитання, які ви ставите на нашій гарячій лінії.
  • Продаж автомобіля: що треба знати? Вирішили продати автомобіль? Тоді напевно виникнуть запитання: як операцію облікувати прибутківцю або єдиноподатнику, у тому числі підприємцю? Що як транспортний засіб продавати за ціною нижче балансової або оціночної вартості? Що буде в ПДВ-обліку та з ПДФО? Зберемо відповіді.
  • Сезонні працівники: вивчаємо нюанси Сезонність виробництва властива певним галузям промисловості: лісовій, сільськогосподарській, переробній тощо. Найчастіше саме у весняно-літній період зростає обсяг робіт на підприємствах таких галузей. І це вимагає залучення додаткових працівників на відповідний період. У нашій статті ми розповімо про нюанси оформлення трудових відносин з сезонними працівниками та оплати їх праці.
  • Відпустка по вагітності у відпустці для догляду: роз’яснює Мінекономіки Ситуація, коли працівниця, що має дитину та знаходиться у відпустці для догляду за нею до 3 років, збирається «до магазину» за братиком чи сестричкою, доволі часто зустрічається на практиці. Звісно, такі «покупки» вимагають фінансових затрат. Тож допомога по вагітності та пологах тут буде зовсім не зайвою. Та ми сьогодні запрошуємо вас до розмови не про допомогу, а про те, як правильно роботодавцеві оформити такий похід.
  • Єдиний податок: коли залік (не)можливий Єдиноподатникам заборонені негрошові розрахунки. Проте до деяких операцій податківці ставляться лояльно і не бачать нічого страшного в заліках (утриманнях), а іноді, навпаки, категорично висловлюються проти. Про те, які ситуації можливі, а яких краще уникати, зараз поговоримо.
  • ПДВ, якщо помилково переплатили До нас на гарячу лінію неодноразово звертались читачі із запитаннями: якщо покупець, сплачуючи за товари, перерахував зайву суму грошей (замість 3000 грн сплатив 5000 грн), чи потрібно складати на цю суму датою отримання податкову накладну та нараховувати податкові зобов’язання? А потім (при її поверненні) складати мінусовий РК? Давайте розберемося разом, як наразі стоять ПДВ-справи з цим питанням.
  • Бенефіціарні зміни у формах реєстраційних заяв Наказ Мін’юсту від 29.06.2021 р. № 2320/5
  • З’єднання/поєднання РРО і POS-термінала: примус чи добра воля? Лист ДПСУ від 17.06.2021 р. № 2480/ІПК/99-00-07-05-01-06
  • Оподаткування позики після ліквідації ФОП За матеріалами категорії 101.01.03 Бази знань
  • Відпускні: якщо є винагорода за рік Лист Мінекономіки від 31.05.2021 р. № 4711-06/29952-07
  • Постачання — філії, а документи — на головне підприємство: хіба так можна? Юрособа (платник податку на прибуток і ПДВ) уклала договір з філією іншого підприємства на надання їй послуг. Філія не має статусу юрособи. Перша подія — надання послуг філії. Проте замовник попросив нас оформити всі первинні документи, у тому числі зареєструвати податкову накладну на ім’я головного підприємства, хоча оплату здійснюватиме філія. Чи правомірні такі дії?
  • Комплексне миття службового автомобіля Підприємство здійснило комплексне миття службового автомобіля (кузов + хімчистка салону). Як такі витрати відображати в обліку підприємства і що з ПДВ-обліком?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі