№57

Податки & бухоблік, липень, 2021/№ 57 Інші номери журналу ›
  • Об’єднаний звіт: три запитання щодо «шапки» Звітна пора подання Податкового розрахунку за ІІ квартал 2021 року триває. Звітуємо за старою формою, за якою звітували за І квартал 2021 року. Звісно, з часу подання такого Розрахунку певні моменти його формування могли затертися в пам’яті. Тож сьогодні пропонуємо вам розібрати три гарячі запитання щодо заповнення проблемних реквізитів його заголовної частини.
  • Вода для працівників: як облікувати? Сьогодні питна вода, мабуть, невід’ємний атрибут будь-якого офісу. Особливо в спекотний період, коли потреба організму у воді зростає. Тому не дивно, що дбайливі роботодавці намагаються забезпечити персонал і відвідувачів екологічно чистою питною водою. Зазвичай у цьому випадку у підприємства можуть виникати витрати на придбання кулера, води й одноразового посуду. Як «водні» витрати відобразити в обліку, давайте з’ясовувати.
  • Відпустка при народженні дитини: зустрічаємо порядок надання Заморочившись питаннями гендерної рівності, наші законотворці видали на-гора Закон України від 15.04.2021 р. № 1401-IX, який уніс зміни до КЗпП та Закону про відпустки*. Серед іншого такими змінами було введено новий вид відпустки — відпустка при народженні дитини. Порядок її надання набрав чинності з 10.07.2021 р. Тож нарешті з’явилася можливість побачити всю «картину маслом».
  • Одна оплата, 6 відвантажень. Скільки ПН? До нас у редакцію звернувся читач із таким цікавим запитанням: якщо в його підприємства в один день відбулися повна оплата і відвантаження (6 постачань на всю суму оплати), чи може він виписати 6 податкових накладних (ПН)? Запитання нам здалося цікавим, і ми вирішили поділитись відповіддю з іншими нашими читачами.
  • Облік у ФОП-загальносистемника: нова Типова форма замість Книги З 01.01.2021 р. підприємцям на загальній системі скасували Книги обліку доходів і витрат. Заміну Книгам повинен був підготувати Мінфін. Що він, нарешті, і зробив, затвердивши наказом від 13.05.2021 р. № 261 Типову форму, за якою відтепер здійснюється облік доходів і витрат, і порядок ведення такого обліку.
  • Нові-старі реквізити чека РРО: дедлайн вже близько Схоже, РРО-зобов’язаним нудьгувати ніколи. Їхнє життя насичене (а може, й перенасичене) подіями. Остання з них — оновлення форми фіскального чека (див. «Податки & бухоблік», 2021, № 53, с. 24). Та ми зараз говоритимемо не про це оновлення (бо там поки що залишається все по-старому), а про попереднє, яке відбулося торік. Тоді зміни в переліку обов’язкових реквізитів чека РРО були справді значними, і на їх впровадження бізнесу відвели цілий рік. І ось він майже сплив. Давайте пригадаємо разом, що і кому слід було зробити, щоб належним чином зустріти першосерпневий дедлайн.
  • Індексуємо зарплату за серпень 2021 року Індексацію заробітної плати повинні проводити всі роботодавці.
  • Доходи за 2011 — 2021 роки виплачені в липні 2021 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням строків виплати зарплати в разі погашення боргів у червні 2021 року шукайте в «Податки & бухоблік», 2021, № 49, с. 24.
  • Виплати членам наглядової ради — нерезидентам: ПДФО, ЄСВ, ВЗ Розглянемо, як оподаткувати винагороду, що виплачує юридична особа — резидент України на користь фізичних осіб — нерезидентів — членів наглядової ради такої юрособи на підставі цивільно-правової угоди.
  • Підпис ПН/РК після звільнення підписанта За матеріалами категорії 101.17 Бази знань
  • Виправлення помилки в рядку 21 ПДВ-декларації Виявили помилку в рядку 21 декларації з ПДВ. Як її виправлення вплине на ПДВ-декларацію наступних звітних періодів?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі