№47

Податки & бухоблік, червень, 2021/№ 47 Інші номери журналу ›
  • Відпускна компенсація: як потрапити в халепу Компенсація за невикористану відпустку — виплата стара, як той КЗпП. Але ой як не дружать з нею роботодавці. Як накрутять, намутять, наслухаються «дружніх» порад, — і нумо граблі лобом збирати. Може, саме тому й донині компенсація за невикористану відпустку впевнено залишається однією з виплат, щодо правильності та необхідності розрахунку якої постійно точаться спори працівників з роботодавцями, а роботодавців — з контролерами. Тож пропонуємо розглянути, на які граблі найчастіше наступають роботодавці...
  • Не час розслаблятися: податкова «реформа» триває Наша пісня гарна, нова, починаймо її знову… Забувши (а може, й не знаючи) про те, що гроші люблять тишу, депутати схаменулися і от мають намір знову гамселити фіскальними змінами по платниках. Пакет змін до ПКУ, про який піде мова в цьому матеріалі, скупчений у законопроєкті від 02.06.2021 р. № 5600. І він, на жаль, має великі шанси стати законом. Далі — стисло про зміни, що на нас чекають.
  • Зустрічайте нові ЗЕД-штрафи! У нашій статті, присвяченій первісному аналізу валютної революції 2019 року, ми звернули увагу на невизначеність нового порядку, в якому будуть штрафувати за валютні порушення (див. «Податки & бухоблік», 2019, № 6, с. 18). І от сьогодні ця історія отримала своє продовження — Кабмін затвердив Порядок, за яким будуть накладатися штрафи за порушення валютного законодавства.
  • Військова служба солдата підприємства Уже більше семи років триває російська збройна агресія проти України. Уже більше семи років українські воїни: наші сини, брати, чоловіки, батьки, рідні, знайомі й колеги по роботі — ціною свого життя захищають нашу державу, рідну землю. Ми дякуємо нашим захисникам і пам’ятаємо тих, хто загинув за свободу України. Дякує їм і наша держава, встановлюючи певні гарантії та пільги для тих, хто був призваний (прийнятий) на військову службу. Сьогодні пропонуємо вам поговорити про трудові пільги на період військової служби.
  • Здаємо в оренду нерухомість: де місце доходам і витратам? Підприємство — власник будівлі здає її в оренду. Це основний і єдиний вид діяльності орендодавця. Орендна плата не містить комунальних платежів, а орендареві виставляють окремі рахунки та акти на компенсацію. На яких рахунках бухгалтерського обліку обліковувати доходи і витрати за такими операціями? Що відносити до адміністративних витрат? Розберемо цю ситуацію детально з позиції орендодавця.
  • Змінюємо ключі підписантів: біда з ПН Щоб зареєструвати складені ПН/РК у ЄРПН, на сьогодні на них слід накласти кваліфікований електронний підпис (КЕП). По суті, нічого складного. Водночас останнім часом у платників податку виникли проблеми з реєстрацією ПН/РК у випадку зміни самих КЕП через сплив строку їх дії чи зміну осіб, які мають право накладати КЕП на такі документи. Що це за проблеми і як їх вирішити, обговоримо далі.
  • Помилкова ПН. Гойдалки тривають Перипетії із штрафом за несвоєчасну реєстрацію помилкової ПН тривають вже декілька років.
  • Оподатковуємо борги ФОП після ліквідації Через карантин, що триває в Україні вже більше року, чимала частина підприємців була змушена ліквідуватися. Після ліквідації ФОП йому інколи ще надходять певні суми (оплата за раніше відвантажені товари і послуги, повернення поворотної фіндопомоги або авансів за невідвантажений товар тощо) або й товари. Чи підлягають такі операції оподаткуванню, поговоримо далі.
  • Дія Сіті: як оподатковуватимуть ІТ-сферу Законодавці мають намір створити спеціальний правовий режим для IT-індустрії — Дія Сіті та ввести в дію спеціальний режим оподаткування для ІТ-компаній — резидентів Дія Сіті. У першому читанні вже прийнято законопроєкти від 14.04.2021 р. № 5376 та від 02.11.2020 р. № 4303. Обидва вони є надреволюційними, тож обходити їх своєю увагою не маємо права. Сьогодні поговоримо про те, що може змінитися для ІТ-індустрії після запровадження цих нововведень.
  • Бенефіціари у юросіб 2.0: старт відкладається на місяць! Наказ Мінфіну від 19.03.2021 р. № 163
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі