№50

Податки & бухоблік, червень, 2021/№ 50 Інші номери журналу ›
  • Що може перевіряти Держпраці? Держпраці — це, мабуть, другий за завданням проблем для госпсуб’єктів орган після податкової. І якщо на сьогодні у фіскалів є такий-сякий мораторій на перевірки*, то трудовики почуваються більш вільно. Адже зараз як ніколи потрібно «захищати права працівників»! Тому трудові перевірочні хвилі не припиняються. Для того щоб гідно підготуватися до зустрічі дорогих (у прямому й переносному сенсі) гостей, ми підготували цей тематичний номер. Поговоримо про нюанси трудових перевірок. А розпочнемо з того, що взагалі перевіряє Держпраці.
  • Скрізь одні шпигуни... або Інформатори Держпраці Оскільки в самої Держпраці немає тих чи інших баз (як, наприклад, у податківців), то здається, що вона сліпа. Але самостійно збирати інформацію (від свого імені) служба і не повинна. Усі необхідні дані зливаються трудовикам з різних джерел. Вони лише реагують перевірками, інспектуваннями, застосуванням штрафів тощо. Звідки ж береться інформація і чи можна просто «не відсвічувати» і таким чином уникнути уваги з боку Держпраці? Зараз розповімо.
  • Процедура перевірок: що, коли і як? Перевіряючі з Держпраці стукаються до вас у двері! Захвилювалися? Спокійно! Видихайте. Погодьтеся, часто «перевірочний» стрес виникає навіть не через те, що перевірятимуть. Проблема в тому, що не зрозуміло, що повинні робити інспектори праці, а що маєте робити ви. Через це хвилювання і прикрі помилки з’являються. У чомусь поступаєшся перевіряючому, просто не знаючи, а як усе повинно бути насправді. У цій статті ми поговоримо про те, як відбуваються перевірка з трудових питань та інспекційні відвідування.
  • Завітали з Держпраці: інструкція для працівників Доволі часто пояснення працівників/не працівників під час інспекційних відвідувань або перевірок стають причиною значних штрафів для роботодавця. Як показала практика (особливо 2018 і 2019 років), у межах інспекційних відвідувань пояснення відігравали ключову роль. І повірте, часто працівники роблять це не в прагненні зашкодити. Просто люди не знають, як поводитися під час цих ситуацій. Плюс перевірка часто створює стресову обстановку. У цій статті ми надамо рекомендації, як проінструктувати своїх працівників, і наведемо невелику інструкцію.
  • Які документи вимагає Держпраці Успіх будь-якої перевірки базується, зокрема, на належному оформленні документації підприємства та відповідності її чинному законодавству. Розглянемо перелік документів, до яких на практиці інспектори праці чіпляються найчастіше, та з’ясуємо, чи завжди треба йти їм назустріч та надавати той чи інший документ.
  • Трудові порушення: розбираємо деталі Перелік штрафонебезпечних порушень, які Держпраці при перевірці може виявити, поза сумнівом, величезний. Але є серед них ті, які постійно перебувають у списку хітів і трапляються нехай і не на кожному підприємстві, але достатньо часто. Пройдемося по таких типових порушеннях, які ні за що не пропустять Держпраці, і розповімо, що за них може загрожувати, чи є можливість уникнути штрафних санкцій у тих чи інших випадках, з урахуванням судової практики, що склалася.
  • Перекваліфікація із ЦПД у трудовий договір Перекваліфікація цивільно-правового договору (ЦПД) у трудовий уже давно стала основною фішкою Держпраці. Іноді до аналізу ЦПД перевіряючі підходять зважено, але зазвичай усе ж нещадно перетворюють цивільно-правові відносини на трудові. Проте чи можуть представники з Держпраці так вільно поводитися із ЦПД? І які наслідки чекають на роботодавця, що зіткнувся з такою практикою? Розбираємося в проблемі.
  • Відповідальність за порушення трудового законодавства Якщо до початку чи вже під час перевірки роботодавець розуміє, що має порушення трудового законодавство, то перше питання, яке звучить: скільки це коштує? Тож запрошуємо вас до розмови про міру відповідальності за порушення законодавства про працю.
  • Інші порушення трудового законодавства: рахуємо розмір штрафу Як визначається розмір штрафу, якщо порушення належить до категорії «порушення інших вимог законодавства про працю» та допущено щодо декількох працівників?
  • Перелік основних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі