№51

Податки & бухоблік, червень, 2021/№ 51 Інші номери журналу ›
  • Директор побалував себе з КПК Випадки, коли кошти з КПК працівники витрачають на особисті цілі, на практиці трапляються доволі часто. Один із таких — директор сплатив із КПК свої особисті витрати. Що тепер робити? Чим це загрожує підприємству і директорові? Давайте розберемося, якщо таке вже сталося.
  • Облік придбання комп’ютерних програм Придбали комп’ютерну програму і замислилися, як її облікувати? Не дивно, адже облік і справді багатогранний. Оскільки програмне забезпечення може обліковуватися як нематеріальний актив або його поліпшення, у витратах, і навіть у складі об’єкта основних засобів! Тому розберемо облік на прикладі конкретних ситуацій.
  • Додаткова відпустка на дітей Додаткова відпустка працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину — особу з інвалідністю з дитинства підгрупи А групи I. Саме таку формальну назву має відпустка, яку ми звично називаємо додатковою відпусткою на дітей. Надання її працівникам — справа проста і складна одночасно. Пов’язано це з тим, що практичне застосування правил надання відпустки на дітей викликає чимало запитань. Розставляємо усі крапки над «і» в нюансах надання такої відпустки, враховуючи нещодавні зміни у законодавстві.
  • Таксі в робочих поїздках містом Практично кожне підприємство стикається з тим, що його працівники, виконуючи трудові функції, користуються послугами таксі. Що із цього приводу говорять податківці? Як безподатково організувати такі робочі поїздки? Давайте розбиратися.
  • Первинка і ПН розходяться на копійки Сума ПДВ — найважливіший з обов’язкових реквізитів податкової накладної (ПН). І навіть зовсім незначні огріхи в цьому показнику ставлять під загрозу податковий кредит (ПК) у покупця товарів/послуг. Ну а що як розбіжність між ПН і первинкою виникла унаслідок арифметичних заокруглень у ПН? Наскільки критичні такі копійчані нестикування? Чи має право покупець сформувати ПК за такою ПН? Обговоримо питання, що хвилюють наших читачів.
  • Податок на нерухомість фізосіб Як завжди, ближче до 1 липня сайти податківців рясніють заголовками на кшталт «Наближається дедлайн для сплати податку на нерухоме майно». Та не варто їх сприймати буквально, бо насправді жодного такого дедлайну немає й близько. Це просто податківці щороку згадують, що до 1 липня вони мали б розрахувати цей податок для фізосіб, однак строк його сплати до цієї дати ніяк не прив’язаний. То коли ж, скільки і за що саме ми маємо сплачувати податок на нерухомість?
  • Не дотягли до мінвнеску: виправляємося в ЄСВшному Д1 у межах звітного періоду Працівник (основний, без інвалідності) з 26 квітня по 7 травня 2021 року перебував у відпустці без збереження зарплати. Помилково у квітні та травні 2021 року йому нарахували ЄСВ тільки з фактичної бази нарахованої зарплати, яка виявилася меншою за мінімальний розмір ЄСВ за місяць. ЄСВ на додаткову базу нараховано не було. Помилку виправили в бухобліку в червні 2021 року (донарахували ЄСВ та перерахували в бюджет). Як виправлення помилки відобразити в Д1 Податкового розрахунку за 2 квартал 2021 року?
  • Календар бухгалтера на липень 2021 року
  • Гроші з кишені в кишеню: дохід ФОП на ЄП? За матеріалами підкатегорії 107.01.03 Бази знань
  • Земподаток сплачують за період володіння землею За матеріалами категорії 111.06 Бази знань
  • Заправляєте пальним перевізників своєї сільгосппродукції? Будьте обережні! Лист ДПСУ від 05.05.2021 р. № 1817/ІПК/99-00-09-03-02-06
  • Звільняємо у відпустці за свій рахунок Звільняється працівник, який із квітня 2020 року перебуває у відпустці за свій рахунок на період карантину. Як розрахувати середньоденну зарплату для обчислення суми компенсації за невикористану відпустку, якщо в розрахунковому періоді немає нарахованої зарплати?
  • Що буде у липні
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі