№22

Податки & бухоблік, березень, 2021/№ 22 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Підприємці-єдиноподатники (ч. 1) 2021 рік настав не так давно, але вже встиг внести чимало змін до і без того буремного життя фізичних осіб — підприємців. Усі «старі» й нові правила роботи на загальній і спрощеній системах оподаткування ми зібрали воєдино в цьому номері та ділимося ними з вами. Зі спецвипуску ви дізнаєтеся, зокрема, про законодавчо встановлені обмеження, особливості оподаткування ФОП, облік їх доходів (і витрат), нюанси нарахування та сплати підприємницького ЄСВ, декларування, а також про порядок здійснення розрахунків підприємцями. Спецвипуск для вас підготували редактор Наталія Вороная, податковий експерт Наталія Чернишова, експерт з питань оплати праці Олена Савченко.
  • Підприємці-єдиноподатники (ч. 2)
  • Підприємці-загальносистемники Незважаючи на те, що спрощена система виглядає набагато привабливіше за загальну систему оподаткування, у тих чи інших випадках саме загальна система може виявитися прийнятніше спрощенки. Ну і, звичайно, є певна категорія підприємців, яким шлях на спрощенку замовлений. Наприклад, через невідповідність критеріям роботи на єдиному податку. Але незалежно від того, з доброї волі ви опинилися (плануєте опинитися) в лавах загальносистемників чи вимушено, цей розділ допоможе вам розібратися з тим, як правильно вести облік на загальній системі.
  • Підприємницький ЄСВ Підприємець може мати справу з ЄСВ у двох випадках: 1) при сплаті цього внеску за найманих працівників або осіб, які виконують роботи / надають послуги за цивільно-правовими договорами (далі — ЦПД); 2) при сплаті внеску зі своїх підприємницьких доходів (ЄСВ «за себе»). Про нарахування і сплату ЄСВ підприємцем за працівників та осіб, які виконують роботи / надають послуги за ЦПД, ви можете дізнатися зі спецвипуску «Податки & бухоблік», 2020, № 15, с. 35. Тут же ми зупинимося виключно на ЄСВ, що сплачується ФОП «за себе».
  • Звітність ФОП-єдиноподатників З 01.01.2021 р. звітність ФОП-єдиноподатників дещо змінилася. Тепер у єдиноподатковій декларації доведеться зазначати відомості не лише про доходи підприємця, але й про суми нарахованого ЄСВ «за себе». Про все по порядку поговоримо в цьому розділі.
  • Звітність ФОП-загальносистемника Підприємці, які перебували у звітному році (весь рік або його частину) на загальній системі оподаткування, повинні подати декларацію про майновий стан і доходи. Детальніше про те, як і за якою формою потрібно подавати цю звітність, розповімо далі.
  • Розрахунки підприємців Порядок проведення безготівкових, а тим більше готівкових розрахунків у ФОП викликає багато запитань. І це неспроста, адже сфера розрахунків завжди жорстко регулюється. Особливо актуальні теми оприбуткування готівки, застосування РРО/ПРРО, документального оформлення та обмежень у сфері готівкових розрахунків. Саме про це ми далі й поговоримо.
  • Перелік використаних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі