№23

Податковий кодекс, грудень, 2014/№ 23 Інші номери журналу ›
  • Новини та події
  • Ще одна новація: податкова декларація Саме в день отримання вами цього номера набирає чинності нова форма податкової звітності з ПДВ. Тепер на зміну наказу за авторством Міндоходів прийшов документ, прийнятий Мінфіном. Нова форма затверджена наказом № 966. Що саме змінилося і як правильно пристосуватися до нововведень — розповість матеріал, який пропонуємо до вашої уваги.
  • Велика груднева революція… з ПДВ «Чому груднева?» — зацікавитеся ви. Так ми її «охрестили» тому, що саме з першого числа цього місяця набрали чинності оновлені форми, по-перше, податкової накладної, а по-друге, реєстру виданих та отриманих податкових накладних. Із першого січня на платників чекає ще й «новорічне» оновлення форми податкової накладної. Саме цим змінам і присвячена сьогоднішня публікація.
  • На ПДВ-гачку: електронне адміністрування ПДВ В одному з попередніх номерів ми представили вам податкові нововведення Закону № 1621*, серед яких, зокрема, було запровадження електронного адміністрування ПДВ. І от час «Ч» майже настав — 2015 рік уже на порозі, а значить, електронне адміністрування от-от розпочнеться. Тому зараз саме час познайомитися з ним ближче. Одразу скажемо, що намудрили наші законодавці, як завжди, на славу. Але не страшно, разом ми розплутаємо цей хитромудрий клубок.
  • Річна фінзвітність для «малюків»: заповнюємо за новою формою Кінець року — саме час підбивати підсумки: як особисті, так і господарські. Для відображення результатів господарської діяльності, як відомо, існують спеціальні форми звітності. Про їх заповнення ми детально говорили минулого року*. Та якщо у «звичайній» фінзвітності з того часу практично нічого не змінилося**, фінансова звітність суб’єктів малого підприємництва за рік, що минає, трохи «причепурилася». Що в ній змінилося та як її тепер заповнювати, дізнайтеся з цієї статті.
  • Працівник виїхав у відрядження невчасно: як бути? Наказом керівника підприємства (госпрозрахункового) про відрядження працівника було відправлено у відрядження на строк з 17 по 21 листопада 2014 року. Але згідно із залізничним квитком, наданим працівником після повернення, його виїзд до місця відрядження відбувся не 17, а 18 листопада. 17 листопада працівник був відсутній і на роботі. Чи вважати цей день днем перебування у відрядженні та чи виплачувати за цей день добові?
  • Поворотна фіндопомога: якщо позикодавець переходить на «спрощенку» Підприємство є платником податку на прибуток з базовим податковим (звітним) періодом — рік. У червні 2014 року воно отримало від іншого підприємства — платника податку на прибуток поворотну фінансову допомогу у розмірі 15000 грн. У цьому році повернення такої фінансової допомоги не передбачається. При цьому з І кварталу 2015 року підприємство-позикодавець переходить на спрощену систему оподаткування. Яка доля очікує на таку неповернену фіндопомогу та нараховані на неї умовні відсотки в обліку підприємства-позичальника?
  • Трудові і соціальні гарантії для працівників: пам’ятка «Труд облагораживает человека» — казав ще у позаминулому столітті російський письменник В. Г. Бєлінський. Чи це насправді так, стверджувати ми не беремося. А от те, що праця за трудовим договором надає працівникам певні трудові і соціальні гарантії — можемо сказати напевно. Про основні з них і розповість сьогоднішня пам’ятка.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі