№2/1

Оплата праці, січень, 2015/№2/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Прогрес до нас поспішає: вивчаємо сучасність та майбутнє електронного документообігу Паперові документи скоро залишаться у минулому, завтрашній день — за їх електронними «родичами»! Приблизно такими словами охарактеризуємо курс Мін’юсту на впровадження електронного документообігу в установах, який визначили восени 2014 року. Про переваги ел-доку й говорити нічого: він швидко потрапляє на наступний етап обробки (або до виконавця, адресата), з ним не треба бігати від відділу до відділу з про- ханням підписати саме «дивіться, ось тут», а сформована база електронних документів дозволяє знайти до- кумент у декілька «кліків мишкою». Чи дійде прогрес із електронного документообігу до установ уже у 2015 році? Давайте з’ясовувати разом!
  • Кадровик подає звітність у 2015 році: куди, коли та як Кадровики опинилися серед «щасливчиків», які повинні складати та подавати цілий список звітів. Де шукати той список? Адже кадрова звітність не зібрана в одному уніфікованому документі! А між тим спеціалістам кадрових служб треба і у «статистику» забігти, і у «зайнятість» встигнути та до відділу соцзахисту інвалідів зазирнути… Не хапайтеся за голову — читайте цю статтю! У ній ми зібрали найбільш поширені звіти, які традиційно заповнюють та подають кадровики.
  • За одягом зустрічають… або Перевіряємо «лице» лікарняного листка Якщо захворів працівник — чекайте від нього листок непрацездатності, виданий лікувальним закладом. І оскільки на роботі саме комісія із соціального страхування та бухгалтер «обробляють» такий фінансовий документ, вони повинні уявляти, як виглядає листок непрацездатності, і знати, як правильно він має бути заповнений. Отже, озброємося уявною лупою і займемося дослідженням наданого лікарняного листка.
  • Чи може працівник відпочити поза графіком відпусток Працівник установи подав до кадрової служби заяву про надання йому щорічної відпустки з місяця, який не співпадає з визначеним у графіку відпусток. Він бажає відпочити у лютому (з 02.02.2015 р. по 11.02.2015 р.) замість запланованого червня. Чи обов’язково керівнику задовольнити таке прохання? Як змінити графік відпусток у разі згоди роботодавця?
  • Водій працює в умовах «ненормованості»: де зафіксувати У закладі працює водій. У колективному договорі прописано, що його посаду віднесено до переліку посад із ненормованим робочим днем. У яких ще документах (крім колективного договору) треба зафіксувати таку умову роботи працівника? Чи потрібно обліковувати час роботи водія в умовах «ненормованості»? Як компенсувати водію роботу в зазначених умовах?
  • «Я прийшов, тебе нема…», або Як викорінити запізнення «Рятував світ, прокинувся», «Переводив бабусю через її життєвий шлях, а там — затори», «Прокинувся вчасно, зібрався на роботу, приїхав, відвідав нараду і раптом чую — дзвонить будильник», «Обходив чорну кішку». Які тільки відмовки не зустрічають керівники в пояснювальних записках підлеглих, що спізнилися! Щоб співробітники дотримувалися трудової дисципліни; щоб ви могли спостерігати їх продуктивну роботу, а не продуктивну уяву у вигадуванні причин запізнень; щоб життя було спокійніше і краще — для вас ця стаття.
  • «Моя твоя не понимать», або Як налагодити комунікацію — У! — каже перший. А має на увазі: «Ти, давай справа заходь». — У! У! — відповідає йому другий. Має на увазі: «Домовилися, ти, тоді — зліва». Такою була наша комунікація на зорі цивілізації. І вистачало ж! Ну, щоб мамонта забити чи там гілля для багаття нанести, може, й вистачало. Ось тільки в сучасному світі доводиться вирішувати складні виробничі завдання, обговорювати організаційні питання та будувати трудові відносини. Тут одними «У» не обійдешся. А що ще потрібно для щастя? Усе — в цій статті
  • Коли хворіти доводиться безкоштовно, або Підстави для відмови в оплаті листка непрацездатності Працівники підприємств, установ, організацій є застрахованими особами. Тому в разі тимчасової непрацездатності вони мають право на матеріальне забезпечення, що компенсує втрату зарплати за такий період. Чи завжди оплачують лікарняні листки? Адже чимало фахівців концентрують свою увагу на порядку оплати — процесі складному, з підводним камінням. І ось тут саме час пригадати ті ситуації, коли лікарняний не підлягає оплаті. Щоб не довелося повертати необґрунтовано виплачені суми лікарняного, та ще і сплачувати штрафи, нагадаємо підстави для відмови в оплаті лікарняного.
  • Перелік професійних, міжнародних свят та пам’ятних дат у лютому 2015 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі