№14

Оплата праці, липень, 2015/№ 14 Інші номери журналу ›
  • Новини та події
  • Про затвердження Порядку оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві, за рахунок коштів роботодавця Постанова від 26.06.2015 р. № 440
  • Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2001 р. № 1266 Постанова від 26.06.2015 р. № 439
  • Розрахунок лікарняних та декретних — new-версія: аналізуємо зміни Спекотна літня пора виправдовує свою назву: бухгалтери не устигають «охолонути» від одних змін, як з’являються інші. Цього разу оновили Порядок № 1266 — основний орієнтир при нарахуванні лікарняних та декретних. Крім того, Кабмін нарешті «причесав» Порядок оплати перших п’яти днів хвороби працівника за рахунок коштів роботодавця. Що новенького з’явилося, а що залишилось, як було, довідаєтеся в сьогоднішній статті.
  • Компенсація зарплати: виплата боргів у липні 2015 року
  • Перехідні виплати та понижуючий коєфіцієнт до ставок ЄСВ Працівниця перебуватиме у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами з 15 червня по 18 жовтня 2015 року. Суму допомоги нараховано у червні 2015 року. Цього місяця підприємство застосовувало понижуючий коефіцієнт до ставки ЄСВ у частині нарахувань. ЄСВ на суму допомоги нараховано за ставкою, скоригованою на цей коефіцієнт. Чи потрібно в подальших місяцях проводити коригування суми ЄСВ у частині нарахувань на суму допомоги по вагітності та пологах, що припадає на ці місяці, у разі зміни скоригованої на понижуючий коефіцієнт ставки ЄСВ? (Харківська обл.)
  • Середній заробіток мобілізованих і ЄСВ Установа нараховує, виплачує середній заробіток мобілізованим працівникам, а потім отри- мує компенсацію за нього з бюджету. Чи потрібно в цьому випадку справляти ЄСВ із сум середнього заробітку мобілізованих, а потім при отриманні компенсації сторнувати раніше нараховані суми внеску? (м. Київ)
  • Виправляємо негрошові помилки минулих періодів у ЄСВ-звіті «Не помиляється той, хто нічого не робить» — фраза, відома практично всім. Не застраховані від помилок і бухгалтери. У сум’ятті справ вони можуть забути подати таблицю 5 ЄСВ-звіту, зазначити неправильний податковий номер працівника або його прізвище, відобразити неправильну кількість днів тощо. Як виправити такі негрошові помилки? Підказки — у сьогоднішній темі.
  • Відображаємо дату прийняття/звільнення у формі № 1ДФ -
  • Виплати працівникам екстреної меддопомоги: чи можна одночасно за кількома нормативними документами У постанові КМУ від 27.03.2013 р. № 199 йдеться про надбавку за особливий характер праці (до 20 % окладу з підвищенням) і надбавку за особливі умови праці (до 20 % окладу з підвищенням). При цьому у п. 4.4 Умов, затверджених спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519, визначено надбавки за високі досягнення у праці, за виконання особливо важливої роботи, за складність (напруженість) у роботі розміром до 50 % окладу з підвищеннями. Чи може медпрацівник центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф одночасно отри- мувати усі вказані надбавки у загальному розмірі 90 % посадового окладу з підвищенням? Чи може медпрацівник екстреної меддопомоги отримати одразу дві матеріальні допомоги на рік: на оздоровлення у розмірі посадового окладу та для вирішення соціально-побутових питань у розмірі посадового окладу відповідно до постанови КМУ від 27.03.2013 р. № 199? (м. Суми)
  • Зниження кваліфкатегорії викладача у міжатестаційний період: правомірно чи ні 28.04.2011 р. викладач коледжу атестувався й отримав кваліфікаційну категорію «Спеціаліст першої категорії». На період проходження атестації він мав сертифікат про проходження підвищення кваліфікації на ФПК. У листопаді 2013 року викладача направляли до ФПК для підвищення кваліфікації, але він відмовився без пояснення причин. 06.11.2014 р. закінчився строк дії сертифіката про підвищення кваліфікації у ФПК. Через це атестаційна комісія (за поданням керівника навчального закладу) прийняла рішення про оплату праці цього викладача за кваліфікаційною категорією «Спеціаліст». У лютому 2015 року викладача знову направили до ФПК. Після отримання сертифіката про проходження курсів атестаційна комісія поновила дію його кваліфікаційної категорії «Спеціаліст першої категорії» з відповідною оплатою з дати видачі нового сертифіката. Чи правомірні дії адміністрації та атестаційної комісії про оплату праці за кваліфікаційною категорією «Спеціаліст» у період відсутності документа про проходження працівником підвищення кваліфікації за дисципліною, яку він викладає? (Чернігівська обл.)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі